Goed nieuws voor Haagse hondenbezitters, want de hondenbelasting is in 2024 afgeschaft in onze gemeente. In totaal stoppen 16 gemeente dit jaar met het heffen van hondenbelasting.

Vorig jaar betaalden hondenbezitters nog 137,28 euro aan hondenbelasting voor één hond in Den Haag. Dat was het hoogste bedrag van alle Nederlandse gemeenten. Dat bedrag hou je dus nu in je zak.

Afschaffing hondenbelasting in Den Haag

Op de website huisdierverzekeringen.nl is te lezen dat 121 van de 342 gemeenten (35 procent) hondenbelasting heffen in 2024. Dat zijn er 16 minder dan vorig jaar, wat een daling van 11 procent betekent. Vooral in het noorden van Nederland is er op de gemeentelijke begrotingen vaak een streep gegaan door de hondenbelasting, terwijl in sterk stedelijke gemeenten verhoudingsgewijs juist nog wél hondenbelasting in rekening wordt gebracht.

De hondenbelasting is in de vijftiende eeuw ingevoerd, en het is de oudste belastingvorm van Nederland. Dit was toentertijd om hondsdolheid te bestrijden en het aantal zwerfhonden te beperken. Bron: ad.nl

Duurste en goedkoopste gemeente

In 2024 is Schiedam de gemeente met de laagste hondenbelasting. Daar betaal je 18,40 euro per hond. De duurste gemeente is dit jaar Hendrik-Ido-Ambacht waar je 145,44 euro per viervoeter betaalt.

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.