Aan de Lijnbaan, tegenover ziekenhuis Westeinde, lag jarenlang Sneeuwwitje te slapen. Op een lange steen was zij afgebeeld. Maar ineens was ze weg en we hadden geen idee wat er met haar gebeurd was. Nu weten we het!

De 49-jarige Marc, beter bekend onder zijn kunstenaarsnaam Angst, heeft in 2011 het streetart kunstwerk Sneeuwwitje gemaakt. Dat deed hij ’s nachts omdat het illegaal was: “Ik vond het blok beton net op een doodskist lijken.”

Legaal

Al snel kreeg de graffitikunstenaar positieve reacties van voorbijgangers. Na een tijd is het kunstwerk verwijderd, maar al snel werd het illegale werk gemist. “Ook bij de gemeente wilden ze dat Sneeuwwitje terugkwam. Volgens mij is het daarmee het eerste illegale kunstwerk in Den Haag dat legaal is geworden”, aldus Marc.

Lees verder onder de afbeelding >>>

Sneeuwwitje op de Binckhorst. Foto Angst

Tot afgelopen jaar konden we genieten van het sprookjesfiguur langs de Lijnbaan, totdat er werkzaamheden begonnen en het hele blok beton waarop ze stond verwijderd is. Maar dit sprookje heeft een gelukkig eind. “Ik mocht haar weer op een andere plek laten terugkomen! Nu ligt ze rustig te slapen op een plekje op de Binckhorst.” Sneeuwwitje is nu te bewonderen op de kruising van de Mercuriusweg en de Binckhorstlaan.

Appel van Sneeuwwitje op de Binckhorst. Foto Angst

Lees ook…

Comments are closed.