Het Dordtse stadhuis. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Nick_Nick

Dordrecht besteedt dit jaar het doelgroepenvervoer aan. De opdracht betreft het leerlingen- en jeugdvervoer voor de gemeenten Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Voor het leerlingenvervoer dienen dagelijks 250 kinderen vervoerd te worden en voor het jeugdvervoer zo’n 79. Op jaarbasis dienen daarnaast zo’n 41.100 uur aan andere taxidiensten uitgevoerd te worden. “De opdrachtgevers streven ernaar een langdurige relatie aan te gaan met gecontracteerde opdrachtnemers”, zo staat te lezen in de aanbestedingsleidraad. Het huidige contract verloopt per 1 augustus 2024.

Tijdens de aanbestedingsprocedure wordt door de gemeente Dordrecht voor maar liefst 80 procent naar de kwaliteit van het vervoer gekeken en voor slechts 20 procent naar de prijs. Onder meer het implementatieplan, duurzaamheid en goed werkgeverschap spelen hierbij een belangrijke rol. Vervoerders hebben nog 39 dagen de tijd om zich op deze opdracht in te schrijven.

Lees ook:

Hardenberg zet maatwerkvervoer in de markt Midden-Limburg verlengt inschrijftermijn leerlingenvervoer

Author

Comments are closed.