Winkelen en lekker eten kan in Den Haag natuurlijk zeer goed. Ook leden van het Koninklijk Huis weten dat. Niet vaak deelt de familie hun favoriete Haagse adresjes, maar nu we Prinses Laurentien en gravin Eloise spraken over hun nieuwe winkel aan de Frederikstraat, konden we het niet laten ze er tóch naar te vragen.

Dankzij het indebuurt interview met moeder en dochter en het gesprek dat Nouveau had met Laurentien konden we een mooi lijstje met Haagse winkels en restaurants samenstellen:

Uiteten met Eloise en Laurentien

Eloise is fan van Boosty aan de Frederikstraat: “Als ze die in Amsterdam zouden hebben, zat ik er elke dag. Het is gewoon lekker en makkelijk. De Carrotcake is superlekker daar. Ook kom ik graag bij pizzeria Burrata, je zit daar heel fijn en de mensen die er werken zijn heel vriendelijk.”

De prinses tipt restaurant Sarban aan de Frederikstraat. Dit Afghaanse familierestaurant is sinds afgelopen jaar geopend. Laurentien: ‘Het mooie van dit restaurant is dat er niet alleen authentiek en heerlijk eten wordt geserveerd, maar dat het ook actief bijdraagt aan een betere wereld. Via Stichting Sarban De Toekomst krijgen vluchtelingen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om zelfredzaam te worden.’

Burrata – Kortenaerkade

Kortenaerkade, 2518 AX Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Shoppen met Laurentien

Eloise is gek op vintage kleding: “Mijn favoriete winkel is Coco’s Mode aan de Prins Willemstraat 18 op Scheveningen. Dat adres is te goed om niet te delen. Als ik hier ben ga ik altijd even langs, ik ken zelfs de openingstijden uit mijn hoofd.”

Winkelen voor mooie kleding doet de prinses graag bij bijvoorbeeld Hardie’s en HOF (House Of Fashion) aan de Frederikstraat. ‘Bij Hardie’s kom ik al sinds mijn zestiende’, aldus de prinses. ‘Stephanie van Kats van House Of Fashion is een fantastische ondernemer en ongelooflijk lief, creatief en stijlvol. Zowel House Of Fashion als Hardie’s hebben hun steun toegezegd aan My Lima Lima.’

De My Lima Lima winkel opent vrijdag 2 februari aan de Frederikstraat. Eloise en haar moeder halen met deze luxe vintagewinkel geld op voor het goede doel.

Hardies damesmode

Javastraat 45, 2585 AD Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

HOF House Of Furniture

Frederikstraat 31, 2514 LC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Favoriete plekken in (en om) Den Haag

De prinses heeft een aantal favoriete Haagse plekken waar ze graag heengaat. “Ik houd echt van Den Haag”, laat ze ons weten. “Ik voel me thuis op het strand en in de stad heb je van alles. Na dertig jaar in het buitenland te hebben gewerkt en gewoond is Den Haag echt heerlijk.

Niet écht in Den Haag bevindt zich museum Voorlinden. ‘Het is altijd een plezier om naar Museum Voorlinden te gaan. Natuurlijk vanwege de collectie, maar ook vanwege het gebouw, de tuin en het landgoed eromheen’, zegt ze in Nouveau.

Voorlinden museum & gardens

Buurtweg 90, 2244 AG Wassenaar

Nu gesloten

Meer informatie

Beauty en sporten als een prinses

Prinses Laurentien laat haar nagels doen bij Mady Lady aan de Korte Poten in Den Haag. ‘De eigenaresse, Su Lin, is een ondernemende Chinese vrouw die de zaak samen met haar man heeft opgebouwd. Ze is ontzettend professioneel, gastvrij, warm en toegewijd’, aldus Laurentien.

Het haar van de prinses laat Laurentien verzorgen bij Mady O’Brien. Zij heeft al ruim vijfendertig jaar haar kapsalon aan het Lange Voorhout.

Trainen doet Laurentien twee keer in de week met trainer Ian bij Caesar Fitness & Spa Resort aan de

Mauritskade. Vooral boksen geeft haar veel energie.

Caesar – Fitness + Spa Resort

Mauritskade 10, 2514 HC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.