Wekelijks zet indebuurt een asieldier in het zonnetje. Deze week Chili en Pepper; heb jij een huis voor ze?

Chili (met het halve witte snorretje) en Pepper (met het hele witte snorretje) zijn tien maanden oud en nog een wat angstig stel. We weten niet veel van hun achtergrond. Alleen dat ze met hun moeder binnen zijn gebracht en moeder opnieuw drachtig was.

Veilig samen

Bij binnenkomst zaten ze samen in een mandje. Veilig bij elkaar opgerold. Ze vonden ons nog wel heel eng, maar konden toch stiekem genieten van een aaitje. Pepper is de meest angstige van de twee. Ze schrikt nog snel bij toenadering en heeft soms de neiging om te vluchten. Ze is bijna altijd te vinden in onze wandmeubel. Haar veilige haven.

De tekst gaat verder onder de foto >>>

Foto: Haags Dierencentrum

Chili vindt het aaien nog wel prima. Het kan wel af en toe te veel worden en dan kan ze slaan. Ze is het meeste te vinden op de hokken, in een heerlijk zacht mandje, met knedende voetjes. Ook sabbelt ze dan vaak aan haar eigen buik, of als Pepper bij haar ligt, sabbelt ze ook aan haar.

Katvriendelijk thuis

Er hebben een aantal katten bij hun op de kamer gezeten. Die krijgen dan een warm welkom van kopjes en likjes. Ze trekken graag op aan een stabiele, katvriendelijke kat. Het zou dus ook heel mooi zijn als ze bij mensen gaan wonen met een kat-sociale kat.

Ze zullen in het begin een apart kamertje nodig hebben, waar ze alle nieuwe indrukken rustig kunnen opnemen.

Heb jij het geduld, de ruimte en tijd om hun vertrouwen te winnen? Mail naar [email protected]

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.