Het is bijna acht jaar geleden dat Diederik Werdmölder PIN Voorschot begon. Ook Monique Mesman zit vanaf het begin af aan bij het bedrijf. Samen helpen zij mkb-ondernemers in onder andere Den Haag.

Dat doet PIN Voorschot met leningen die eenvoudig af te betalen zijn. Voor elke pin-transactie wordt er namelijk automatisch een deel afgelost. Als winkelier of horeca-eigenaar heb je er geen omkijken naar en als het even financieel tegenzit, los je dus ook weinig (of niets) af. Diederik en Monique vertellen meer over hoe zij blij worden van het helpen van ondernemers.

Van notaris tot ondernemer

Diederik komt uit een familie van notarissen en vertelt: “Het lag in de lijn der verwachtingen dat ik ook notaris zou worden. Na twee jaar op een notariskantoor dacht ik: dit houd ik met geen mogelijkheid veertig jaar vol!” Hij werkte daarna onder andere in New York, op Curaçao en in Hong Kong. De liefde bracht hem terug naar Nederland en daar begon hij PIN Voorschot.

“Ik kende het concept uit Hong Kong en zag hier de behoefte bij de mkb’ers. Het was wel spannend, maar ik had er altijd van gedroomd een eigen onderneming op te zetten”, vertelt Diederik. Steeds meer winkeliers in en om Den Haag zijn bekend met PIN Voorschot. Diederik: “Het helpen van kleine ondernemers vind ik nog steeds fantastisch. Ik volg iedereen waar ik op bezoek ben geweest en ik krijg een warm gevoel van de positiviteit die ik terugkrijg van de ondernemers.”

Van de slager naar de schoenwinkel naar het café

Ook voor Monique is dat een reden dat zij nog altijd met plezier bij PIN Voorschot zit. Den Haag valt binnen haar regio, die overigens een flink stuk van Nederland beslaat: van Texel tot Utrecht. Zelf woont ze in het midden van die regio. Monique vertelt: “Hoe leuk is mijn baan?! Ik sta op met m’n thee en laptop, ga van de slager naar de schoenwinkel en door naar een café en dan weer naar huis.”

Monique bezoekt winkeliers in haar regio die interesse hebben in een lening bij PIN Voorschot. “Je wil de ondernemer in de ogen hebben gekeken, want cijfers zeggen niet alles. Dat is waar wij het verschil maken.” Het persoonlijk contact met de eigenaren staat voor het bedrijf op de eerste plaats.

“Je kan met weinig geld het verschil maken. Ik ben ook zo trots op de creativiteit van alle ondernemers. Hoe zij omgingen met de corona-crisis, of nu omgaan met prijsstijgingen en personeelstekort en zich aanpassen”, vertelt Monique.

Langs de winkeldeuren

Diederik en Monique herinneren zich beiden nog goed hoe het in het begin met PIN Voorschot ging. Nu wordt er in de winkelstraat door eigenaren gepraat over financieringen en leningen – en over het bedrijf. Maar een aantal jaar geleden wist niemand wie of wat PIN Voorschot was.

Monique vertelt: “Met een stapeltje brochures ben ik langs winkels gegaan met het verhaal: waar de banken afhaken, komen wij.” De eerste reacties waren direct positief, de winkeliers hadden behoefte aan zo’n partij en Monique kreeg meermaals te horen: ben je al bij die ondernemer in de straat geweest? Diezelfde eerste dag haalde ze al een klant binnen: “Ik belde Diederik en zei: dag één en we hebben al een klant!”

Met 56 bankpasjes in de weer

De behoefte aan leningen op korte termijn voor kleinere bedragen was er duidelijk bij ondernemers, van horeca tot lingeriezaak en fietsenzaak tot foodtruck. Een deel van de pintransacties werd ingezet als aflossing om de lening af te betalen, een deel ging naar de winkelier zelf.

Diederik: “Ondernemers openden dan een tweede rekening waar de pin-omzet op gestort werd. Ik haalde die bankpassen op en zat iedere dag handmatig het percentage over te maken. Na een tijdje had ik 56 pasjes en was ik daar iedere ochtend zo’n twee tot drie uur mee bezig.”

Leningen voor kleine ondernemers

Dat is nu niet meer nodig – gelukkig voor alle partijen. Voor de rest is het idee van PIN Voorschot hetzelfde gebleven: leningen tot 50.000 euro zijn af te sluiten en je lost deze af met een percentage van je pin-omzet. Diederik: “Onze doelgroep? De helden van de winkelstraat. Iedereen met een pinapparaat kan een lening bij ons afsluiten.”

Ken jij of ben jij zo’n ondernemer? Wie weet kan PIN Voorschot jou wel helpen met een lening en staat Monique binnenkort bij jou voor de deur. Lees meer over de mogelijkheden en voorwaarden op de site.

Author

Comments are closed.