Wie rond een van de Haagse stadsboerderijen woont, is vast gewend aan de boerderijdieren die daar wonen. Maar wist je dat er eens in de zoveel tijd geiten op pad gaan buiten de hekken?

Eens in de zoveel weken maken geiten Hillie en Cinta een rondje rond Stadsboerderij `t Waaygat op Scheveningen. Samen met kinderen maken ze de buurt schoon.

Wandeling met de geit

Opgeruimd straat netjes, zo heet het wandelingetje dat vanaf stadsboerderij `t Waaygat om de zes tot acht weken vertrekt. Op woensdagmiddag ruimen de twee witte geiten Hillie en Cinta, samen met buurtkinderen zwerfvuil op rondom de boerderij.

Afgelopen woensdag mocht ook geit Poes mee. Het was haar eerste keer en leek zich prima te vermaken. Begeleidster Kitty van ’t Waaygat en stagiaire Michelle liepen voorop een flinke groep kinderen die, gewapend met een afvalknijper en vuilniszakken, het gebied rondom de boerderij enthousiast schoonmaakten.

Ook bij andere stadsboerderijen

Hans de Rijk, afdelingshoofd Stadsboerderijen van gemeente Den Haag laat weten dat dit ‘zwerfrondje’ is ontstaan door met een bok met heuse bokkenwagen het buitengebied schoon te maken. Het vuil werd dan in de bokkenwagen verzameld.

“Iedereen die wil kan gezellig meewandelen met de geiten”, laat Hans weten. “Het is geschikt voor alle leeftijden. Soms vertrekt de wandeling met vier of vijf kinderen en bij terugkomst zijn er tien anderen aangesloten. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.”

En Hans heeft goed nieuws: “Niet alleen ’t Waaygat heeft een Opgeruimd straat netjes-wandeling, ook stadsboerderijen Schildershoeve, Kakelhof, Molenweide en Woelige stal hebben eens in de zoveel tijd op woensdag zo’n uitje op de agenda staan.”

Wil je een keer meewandelen? Check de website van de Haagse stadsboerderijen voor data.

Stadsboerderij ’t Waaygat

Havenkade 75, 2586 TW Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.