Of je nu fanatiek voetbalfan bent, dol bent op tech-avonturen of gewoon zin hebt in een gezellige bijeenkomst: er is dit weekend veel te beleven in Den Haag. Van het TECH-festival bij Museon Omniversum tot de Queer aan Zee Meetup en een knallende voetbalwedstrijd – onze weekendtips brengen je in de Haagse sferen. Lees hieronder zeven weekenduitjes. 

The Hague Highlight

Jaarlijks staan gebouwen in het centrum van Den Haag letterlijk in de spotlights tijdens The Hague Highlights. Tekeningen en films worden tijdens dit evenement geprojecteerd, wat er heel kleurrijk uitziet. Normaal gesproken staan tijdens The Hague Highlights verschillende bijzondere locaties in de gekleurde lichten, dit jaar is gekozen voor maar één gebouw: museum Escher in Het Paleis aan het Lange Voorhout.

Tot en met zaterdag 10 februari bewonder je gratis het lichtkunstwerk Kleur de stad.

Voetbalwedstrijd

Voetbalfanaten opgelet! Vrijdag 26 januari speelt ADO Den Haag in ons eigen stadion tegen FC Emmen. Voetbal, een pilsje en heel hard juichen: niks is beter dan dat, toch? De wedstrijd begint om 20.00 uur en tickets zijn hier verkrijgbaar.

Holland Dance Festival

Van woensdag 24 januari tot zaterdag 17 februari staat Den Haag in het teken van dans tijdens het Holland Dance Festival. Verwacht gezelligheid, verschillende voorstellingen, zoals het Gala de Future of Dance in Amare, en interessante stukken bij het Korzo Theater. Ontdek de wereld van internationale dans en geniet van het programma in de Haagse sfeer.

Voor tickets en het programma, klik hier.

TECH-maand

Op zaterdag 27 en zondag 28 januari is het TECH-festival, onderdeel van de TECH-maand bij Museon Omniversum. Tijdens het TECH-festival krijg je de kans om robotteams in actie te zien terwijl ze strijden om een plek in de Nederlandse kampioenschappen van de FIRST LEGO League. Daarnaast kunnen kinderen tijdens het festival kennismaken met de hedendaagse technologie. Partners zoals AeroDelft, Future Mindz, De Bouwplaats, Equans, K.N.A.U., Brunel solar team, Grote Broer, Micro:bit en Project March bieden workshops en activiteiten aan. Je kunt bijvoorbeeld je eigen vliegtuig bouwen, drones ontdekken, programmeren leren, genieten van LEGO-modellen, experimenteren met stroomcircuits en nog veel meer.

Tickets kosten 17 euro. Koop ze hier.

Kilo Kilo workshop borduren

Vier (alvast) Valentijn met een creatieve twist bij Kilo Kilo Store in Den Haag. Op zaterdag 27 januari is daar een speciale borduurworkshop waar je de initialen van je geliefde op je mouw kunt zetten. Geen trui? Geen probleem, je kunt er ter plekke een halen.

Er zijn drie workshops gepland om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur, met maximaal twaalf deelnemers per sessie. Deelname kost 3 euro en je kunt hier een ticket kopen.

Beachrun Scheveningen

Op zondag 28 januari vindt de tweede editie van Beachrun Scheveningen plaats, een hardloopwedstrijd voornamelijk over het strand. Je kunt kiezen uit één ronde (circa 7 kilometer) of twee rondes (circa 14 kilometer). Voor kinderen tot 12 jaar is er een kidsrun, met afstanden van 750 meter en 1500 meter voor verschillende leeftijdsgroepen. De inschrijving is al gesloten, maar hoe leuk is het om deelnemers aan te moedigen. Koop een warme kop chocolademelk, kleed je warm aan en ga staan juichen aan de zijlijn.

De race begint met een warming- up voor de kids om 13.20 uur. Gedurende de dag starten er verschillende races, welke allemaal om uiterlijk 16.00 uur klaar zijn. Bekijk hier het volledige programma.

Queer aan Zee

Op zaterdag 27 januari kun je nieuwe queer mensen ontmoeten of oude bekenden weer zien bij de Queer aan Zee Meetup. Vanaf 16.00 uur is Queer aan Zee aanwezig in café De Prael aan het Esperantoplein 20 in Den Haag. Je herkent de groep aan de mini pride-vlaggen op de tafels. Queer aan Zee is een initiatief in Den Haag voor bi+, pan, aseksuele, lesbische, homoseksuele, transgender, intersekse, queer en/of non-binaire mensen. Als je je helemaal of een beetje herkent in deze doelgroep en op zoek bent naar leuke nieuwe mensen, dan kan deze Queer aan Zee Meetup echt iets voor jou zijn. Ontmoet nieuwe mensen en maak nieuwe vrienden.

De Queer aan Zee Meetup is gratis en de drankjes en hapjes zijn voor eigen rekening. Meld je hier aan.

Comments are closed.