‘Ik vrij veilig of ik vrij niet’, deze slogan hebben we blijkbaar al tijden niet gehoord, want veel jongeren seksen steeds vaker zonder condoom.

Uit onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland onder ruim 10.000 jongeren tussen 13 en 25 jaar blijkt dat de groep die geen anticonceptie gebruikt de afgelopen twaalf jaar is gestegen, lezen we op AD. Dan vragen wij ons meteen af; waar in Den Haag haal je condooms?

Condoomautomaat of supermarkt

Voor de één is het kopen van condooms wellicht gênant, een ander koopt ze zonder blikken of blozen bij de drogist of supermarkt. Condooms kopen veel mensen gewoon in de winkel of online. Maar de reguliere winkels die condooms verkopen, zijn in de avonduren natuurlijk gesloten.

Kom je tijdens het stappen een leuk persoon tegen en wil je seks, dan zijn de meeste winkels ’s avonds dicht en de online bestelde condooms zijn, tenzij je een boodschappenservice gebruikt, ook niet op tijd binnen.

Waar haal je ’s avonds nog een condoom?

Den Haag heeft gelukkig een hoop avondwinkels en bijna elk daarvan verkoopt condooms. Maar ook condoomautomaten zijn een uitkomst. Het is alleen flink zoeken als je een condoom ‘uit de muur wilt trekken’. Had vroeger elk café of kroeg nog een automaat hangen, hebben we er nu slechts één kunnen vinden (verbeter ons vooral als je er meer weet; contactgegevens staan hieronder).

De automaat die we vonden hangt aan de gevel waar tot voor kort het JIP gevestigd was. Aan de Amsterdamse Veerkade 17A hangt een condoomautomaat waar je 24 uur per dag voor één euro drie condooms kunt scoren.

Nu het JIP verhuist is naar Paviljoensgracht 33 is de condoomautomaat daar wellicht in de toekomst ook te vinden.

Condoomfabriek deelt uit

Wil je helemaal gratis aan condooms komen, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij het Haagse bedrijf Condoomfabriek.nl. Henne Bloem van Condoomfabriek.nl laat weten dat het bedrijf al jaren proefpakketjes verzend en dat doet om een bijdrage te leveren aan veilige seks.

Dat uit het onderzoek is gebleken dat mensen minder snel naar een condoom grijpen ziet Henne bij zijn bedrijf niet per se terug. “Er is wel veel concurrentie zoals Bol en drogisterijen die nu ook online condooms verkopen, dus echt een conclusie waar de terugloop aan zou ligt kan ik niet trekken.”

In het onderzoek geven deelnemers aan dat ze liever geen condoom gebruiken omdat het gevoel minder is, daar heeft Henne een tip voor: “Wat we zien is dat steeds meer mensen de weg naar ultra dunne condooms weten te vinden. Ook is er een Nude variant van Durex die het erg goed doet. Dat lijkt echt de nieuwe standaard te worden en ze zijn bij ons dezelfde prijs als ‘normale’ condooms.”

Weet jij bij welke uitgaansgelegenheid een condoomautomaat te vinden is? Laat het ons weten via [email protected].

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.