In het Bokkefortpark in Houtwijk is al een ganzen gezinnetje met kleine kuikentjes gespot! Gaan die kleintjes het wel redden? Dierenambulance Den Haag beantwoordt vragen over de vogeltjes:

“Het is niet de meest handige tijd om jongen te hebben, maar je hoeft niet gelijk de dierenambulance te bellen. Zeker niet als de ouders in de buurt zijn en goed voor hun jongen zorgen”, aldus de woordvoerder van de dierenambulance.

Bijvoeren

Zolang de ouders goed voor hun jongen zorgen hoef je bij het vinden van ganzenkuikens niet de dierenambulance te bellen, maar zodra een dier gewond of verzwakt is, is die natuurlijk wel welkom bij de dierenambulance: “houd ze direct goed warm en geef ze geen eten of drinken’.

Ganzenkuikens Den Haag. Foto kyra

En wat kun je dan nog doen voor zo’n schattig gezinnetje? “Je kunt ze bijvoeren zodat de ouders minder hoeven te zoeken naar eten en meer tijd kunnen besteden aan het warm houden van hun jong.” Geef de ganzen geen brood, maar liever eten waar ze iets aan hebben zoals andijvie, graan en watervogels. “Voer watervogels niet te veel en let op aanwezigheid van meeuwen. Deze pakken namelijk liever een kuikentje dan het gestrooide voedsel.”

Lees ook…

Comments are closed.