Wil jij ook energiezuiniger leven maar weet je niet goed hoe je het aan moet pakken? IKEA Delft denkt met je mee en laat zien dat besparen makkelijker is dan je denkt!

Je hoeft niet meteen voor duizenden euro’s zonnepanelen op je dak te leggen om te besparen op energie. Er zijn veel makkelijkere manieren om energie slimmer te gebruiken! Deze vijf tips van IKEA Delft helpen je op weg.

1. Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn effectief tegen tocht in de winter. Maar wist je dat ze ook helpen tegen de warmte in de zomer? Doordat je met deze gordijnen de warmte binnen kan houden en de kou buiten, bespaar je energie.

De HILLEBORG verduisterende gordijnen van IKEA zijn een goed voorbeeld van isolerende gordijnen. Deze gordijnen zijn naast energiezuinig ook nog eens milieuvriendelijk, want ze zijn gemaakt van 118 gerecyclede 0,5l petflessen. Extra bespaartip: hang een gordijn voor je voordeur, om tocht buiten te houden.

Lees verder onder de foto >

2. Stekkerdozen met knop

Sommige apparaten gebruiken ook energie als ze op standby staan, het zogenaamde sluipverbruik. Tv-ontvangers zorgen vaak voor sluipverbruik, ténzij je een stekkerdoos met schakelaar hebt. Zo zet je met één druk op de knop je tv-ontvanger, je televisie zelf en eventuele andere apparatuur uit. Wel zo zuinig!

Lees verder onder de foto >

Foto: IKEA Delft

3. Dekbedden

Is het koud buiten? Laat de verwarming uit en gun jezelf een 4-seizoenendekbed. Met het STJÄRNBRACKA 4-seizoenendekbed van IKEA kies je per seizoen of je voor een warme of juist een wat frissere variant dekbed gaat. De ademende stoffen lyocell en katoen zorgen voor een aangenaam slaapklimaat, terwijl de vulling van gerecycled polyester en lyocell zacht en donsachtig aanvoelt. Het beste van twee werelden.

Lees verder onder de foto >

4. Vloerkleden

Een vloerkleed in je woonkamer staat natuurlijk hartstikke gezellig en werkt ook nog eens isolerend. De lucht tussen de opstaande draadjes van een vloerkleed isoleert en houdt warmte vast. Het houdt ook de kou uit je kelder of van de vloer tegen, zodat het lekker warm blijft in je woonkamer.

Heb je vloerverwarming en ben je bang dat een vloerkleed dan juist de warmte niet doorlaat? Het KNARDRUP vloerkleed van IKEA werkt isolerend én laat de warmte van je vloerverwarming door. Een duurzame keuze, want dit kleed is ook nog eens gemaakt van gerecycled polyester.

Lees verder onder de foto >

5. Ledverlichting

Wist je dat een ledlamp 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp en zelfs 90% minder stroom dan een gloeilamp? Daarom vind je bij IKEA sinds 2016 alleen nog maar ledverlichting. Niet alleen omdat het energie bespaart, maar ook omdat deze lampen ongeveer 20 keer zo lang mee gaan. Bij IKEA Delft koop je al een ledlamp voor minder dan een euro.

Lees verder onder de foto >

Meer weten over duurzame items voor in je woning? Vraag naar duurzame opties bij IKEA Delft of kijk op de website van IKEA voor meer energiebesparende tips.

Author

Comments are closed.