Komende zomer vindt niet alleen de Olympische Spelen plaats, maar kort daarna kun je voor topsport óók terecht op het strand van Scheveningen. Daar vindt voor de vierde keer het EK Beachvolleybal plaats.

Pak je vlaggen maar vast uit de kast, want van dinsdag 13 tot en met zondag 18 augustus kun je de deelnemers van het EK Beachvolleybal toejuichen in het beachvolleybalstadion op het strand van Scheveningen.

Europese titel

In Den Haag zal kort na de Olympische Spelen in Parijs worden gestreden om de Europese titel 2024. Sinds het eerste EK in Nederland (2006) was Den Haag iedere editie in Nederland speelstad voor het beachvolleybal. In 2012 en 2018 werd in Den Haag twee keer Nederlands EK-goud veroverd.

De Haagse Sportwethouder Hilbert Bredemeijer belooft: ‘Dit EK wordt een sportief feest voor én met de hele stad. Iedereen in Den Haag kan dit meebeleven en er via side events zelf aan meedoen.’

Den Haag is dit jaar niet de enige stad waar gestreden wordt. Apeldoorn en Arnhem zijn de andere twee speelsteden.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.