Vanwege de verwachte harde wind veroorzaakt door storm Isha zijn er morgen, maandag 22 januari, preventief zo’n 130 vluchten geannuleerd. Reizigers moeten daarom rekening houden met vertragingen en annuleringen. Dit geldt voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten. Schiphol adviseert reizigers daarom om de actuele vluchtinformatie te checken voor vertrek. Dit kan op Schiphol.nl, in onze app of bij de luchtvaartmaatschappij. 

Het hoogtepunt van storm Isha wordt tussen 6.00 en 8.00 uur ‘s ochtends verwacht, met windsnelheden van bijna 70 kilometer per uur, en zeer zware windstoten tot meer dan 100 kilometer per uur. 

De storm kan ook gevolgen hebben voor de afhandeling van de vliegtuigen op de grond. Vanuit veiligheidsredenen kan dit werk dan niet altijd gedaan worden zoals normaal, met als gevolg mogelijk meer verstoringen in het vliegschema voor zowel vertrekkende als aankomende vluchten. 

We blijven in nauw contact met de weerdiensten voor het meest actuele weerbeeld en de impact hiervan op het vliegverkeer. 

Author

Comments are closed.