Dit weekend staan er een hoop leuke uitjes op de planning in Den Haag. Zo kun je een winterse dorpswandeling maken door Scheveningen of meezingen met de hits van Queen. Wij hebben een aantal uittips voor je op een rij gezet. Kijk je mee naar de Haagse weekendagenda?

Pubquiz

Heb je zin om je kennis te testen dit weekend? Ga dan naar De Prael op zondag 21 januari en doe mee met de pubquiz. De quiz bestaat uit acht rondes met algemene vragen, maar ook vragen over sport, spel, muziek, films en series. Teams kunnen uit twee tot vijf personen bestaan en de winnaars gaan met een prijs naar huis.

Een teamticket kost 19.50 euro en de quiz begint om 15.00 uur.

Winterse dorpswandeling

Verken de geschiedenis van Scheveningen tijdens een dorpswandeling met vissermannen Wim en Gerard. Ontdek het vissersdorp, de sperregebiet-periode tijdens de Tweede Wereldoorlog en de plek waar kunstenaars als Hendrik Willem Mesdag en Immetje opkwamen. De rondleiding begint bij de zeilwagen voor Muzee Scheveningen. Trek je warme visserstrui aan en wandel mee op zaterdag 20 januari van 11.00 tot 13.00 uur.

Entree is 10 euro, inclusief een winterse versnapering in museumcafé De Halve Vleet.

Impactprogramma bij ATMEN

Nicole Beutler en Het Nationale Theater presenteren een impactprogramma rond de voorstelling ATMEN. Het is gratis toegankelijk en tijdens het evenement kun je lezingen, gesprekken en kunst verwachten, waarbij de relatie tussen mens en planeet centraal staat. De voorstelling is geïnspireerd door ‘The World Without Us’ van Alan Weisman, waarbij wordt onderzocht hoe de wereld zou evolueren als de mens verdwijnt. Kunnen we ons een wereld voorstellen waarin de mens op een andere manier met de natuur omgaat? Dat ontdek je tijdens dit evenement.

Het impactprogramma vindt plaats op vrijdag 19 januari van 17.00 tot 23.30 uur in De Koninklijke Schouwburg. Bekijk hier het programma van de dag.

Sneeuwpop

Volgens Weeronline hoeven we dit weekend in Den Haag geen pak sneeuw te verwachten, maar in Wateringen ligt zaterdag 20 januari wél sneeuw! Daar zorgt de organisatie van muziekfestival Sneeuwpop namelijk voor. Dit gratis buitenfestival is een muziekfeest in het Hofpark op het erf van de Hofboerderij in Wateringen.

Lees hieronder meer:

Fans van Queen

‘Fan van’ is een feest georganiseerd door dj’s Wipneus en Pim, waarbij ze een eerbetoon brengen aan artiesten. De aankomende editie, op vrijdag 19 januari van 20.00 tot 23.00 uur bij Paard, staat volledig in het teken van Queen. Onder het motto ‘I Want It All’ kun je genieten van de hits van Queen, maak kans op prijzen en trek je mooiste Queen outfit aan.

Tickets kosten 16,50 euro en je bestelt ze hier.

Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival

Dit weekend staat het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival voor de deur. Het hele weekend zijn er meer dan honderd internationale schrijvers, dichters en artiesten aanwezig. Het festival, verspreid over Den Haag, heeft vrijdag en zaterdag twintig programma’s op zes podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Zondag wordt het festival afgesloten in de Koninklijke Schouwburg met een Ode aan Remco Campert. Ook zijn er de uitreiking van de Haagse Literatuurprijzen.

De entree verschilt van 0 tot 35 euro. Bekijk hier het programma en de tickets.

Comments are closed.