Voor sommige inwoners breekt een van de leukste weken van het jaar aan: de wintersportweek! Als wintersporter kun je bij verschillende Haagse winkels terecht voor het materiaal. Dan kun je in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk meteen van de piste af!

Skimateriaal

Wat heb je absoluut nodig voor wintersport? Ski’s of een snowboard met de juiste laarzen en helm natuurlijk! Die kun je op locatie huren, maar je kan ze ook in Den Haag al aanschaffen. Om deze spullen te kopen kun je in Den Haag terecht bij Decathlon, Bever of Intersport. O ja, een slee is ook leuk om mee te nemen voor de kinderen.

Foto: indebuurt

Winterkleding

Iedereen die al eens op wintersport is geweest, weet het: het kan koud zijn op de piste. Daarom is het van belang dat je goede, warme, waterdichte kleding aantrekt. Denk aan een stevige winterjas, skibroek, thermoshirt, handschoenen, dikke sokken en een muts. Je vindt deze artikelen in winkels zoals Decathlon, Bever, Intersport of de ANWB-winkel.

Foto: Robbin Bakker

Sneeuwkettingen

In Nederland rijden we voornamelijk over wegen zonder sneeuw, maar dat is in de bergen wel anders. Daarom is het verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen op wintersport, als je met de auto gaat. Bind deze om de wielen van je auto en je rijdt zo de bergen in! Voor sneeuwkettingen kun je terecht bij de ANWB-winkel, Gamma of Praxis.

Sneeuwketting op een wiel van een auto | Beeld: Lex van Lieshout

Après-ski

Voor de échte après-ski-ervaring moet je natuurlijk in een wintersportgebied zijn, maar je kan hier ook al goed in de sfeer komen! Voor de thuisblijvers (of om de voorraadkast in het chalet op vakantie te vullen) zijn er verschillende winkels in Den Haag waar je een Jägermeister, Flügel of andere schnaps kan kopen. Denk aan de Gall&Gall, De Boetiek of Slijterij Zuid West.

Wintersport in skigebied Lech am Arlberg | Foto: Robin Utrecht

Author

Comments are closed.