Aanbesteding

Gepubliceerd op 19-01-2024 om 14: 17

Rek met schooltassen en jassen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/AndrewHeffernan

Vervoerders die zich willen inschrijven op de aanbesteding van Omnibuzz hebben daar langer de tijd voor. De organisatie, die namens verschillende Limburgse gemeenten toezicht houdt op het vervoer, heeft de inschrijftermijn met twee weken verlengd. Vervoersbedrijven die interesse hebben in de opdracht, hebben nu tot 15 februari de tijd om zich in te schrijven. 

De aanbesteding betreft het leerlingen-, gym- en zwemvervoer in zeven gemeenten en is verdeeld in vijf percelen. Het eerste perceel gaat over het dagelijkse vervoer van 360 leerlingen in de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond. Het tweede perceel betreft het leerlingenvervoer binnen de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert. Daar dienen dagelijks 137 scholieren vervoerd te worden.

Het derde perceel gaat over het vervoer van zo’n 104 leerlingen naar bestemmingen gelegen ten westen en noorden van de eerste twee percelen. Voor het vierde perceel dienen zo’n 72 leerlingen juist vervoerd te worden naar bestemmingen ten zuiden van de eerste twee percelen. Het vijfde en laatste perceel betreft het gym- en zwemvervoer van leerlingen in Roermond, wat neerkomt op 25 retourritten per week.

Kwaliteitscriteria Tijdens de aanbestedingsprocedure kijkt Omnibuzz voor 60 procent naar de kwaliteit van het vervoer. Vooral personeel, een gedegen risico-analyse en een goede start van het nieuwe schooljaar spelen hierbij een belangrijke rol. “Binnen het leerlingenvervoer is stabiliteit erg belangrijk. Wij hechten veel waarde aan een jaarlijks goede start van het nieuwe schooljaar”, schrijft Omnibuzz op TenderNed. Voor 40 procent wordt er naar de prijs gekeken.

Lees ook:

Midden-Limburg zoekt nieuwe leerlingenvervoerder Montferland zoekt nieuwe leerlingenvervoerder

Auteur: Olivier Smits Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Author

Comments are closed.