Golden Earring, Anouk, Di-rect, deze Hagenaars deden het allemaal: beroemd worden met hun muziek. De jonge mannen van Flaire zijn ervan overtuigd dat het hun ook gaat lukken: “We hebben goud in handen.” Morgen komt de ep Sociale Zaken uit en binnenkort begint het trio aan een eigen voorjaarstour met onder andere een optreden in Paard.

Wij spreken 25-jarige Max Lorenzo (Max van der Scheer), 23-jarige Holty (Boris Wentholt) en 20-jarige Yves Springer bij Florencia in het Haagse centrum. “We drinken hier bijna elke dag koffie. Het is net een buurtkroeg en nog goedkoop ook’”, aldus Boris. Yves is iets later op onze afspraak, maar de mannen verzekeren ons dat dat geen sterallures zijn. “Hij kan er gewoon niks aan doen, al zouden we op Lowlands staan dan zou hij nog te laat komen.”

Corona

De Haagse boyband Flaire bestaat sinds 2022 en inmiddels kunnen de muzikanten al van hun werk leven. “We moeten wel zuinig doen, maar ik kan er eten en de huur van betalen. Dat is heel fijn want nu kunnen we ons volledig focussen op het de muziek,” zegt Boris.

Flaire is samengekomen in de coronatijd. Toen veel mensen binnen zaten waren in de studentenwoning van Max regelmatig feestjes. “Boris kwam elke dag bij ons langs. Of dat voor mij was of alleen voor de feestjes, vraag ik me af”, zegt Max lachend. Toen Boris in die tijd een eigen nummer maakte en op Soundcloud zette was Max een beetje jaloers: “Dat wilde ik al jaren!” en dus ging hij aan de slag. Niet veel later kocht hij een thuisstudio waar hij samen met Boris experimenteerde.

Lees verder onder de video >>>

“We kregen wel vaker muziek opgestuurd van jongens die met ons wilde spelen, maar dat was eigenlijk allemaal niks. Totdat Yves voorbij kwam.” Het jonge model van toen net 18 jaar viel in de smaak. Hij werd zelf op geen enkele muziekschool aangenomen, maar dat is volgens hem uiteindelijk juist goed geweest. “Wij zitten niet vast aan regels. Op een muziekschool leer je bepaalde technieken maar waar is dan de vrijheid voor creativiteit? Wij maken muziek vanuit ons gevoel. En dat werkt.”

Flaire denkt goud in handen te hebben omdat ze tussen alle pop lekkere dansbare muziek maken: techno/pop met een jaren ’80 vibe. “Iedereen wil lekker losgaan en dat gaat toch het best op onze muziek”.

Euforisch

De muzikanten zijn niet de enige die dat vinden, tijdens hun eerste optreden in een grote zaal ging het publiek helemaal los. “In 2022 stonden we op een clubavond in het Skatecafé in Amsterdam Noord. Het was net alsof we in de toekomst keken. In de toekomst waarin we al beroemd zijn, want de zaal ging helemaal los. Van begin tot eind waren de handen in de lucht, dat voelde euforisch!”, aldus Yves.


Sociale zaken

Komend weekend staat Flaire op festival Noorderslag in Groningen en binnenkort begint hun voorjaarstour waarbij ze onder andere in Amsterdam, Utrecht en natuurlijk in Den Haag optreden. “Het is heel tof om een eigen show te hebben. We kunnen dan echt alles aankleden zoals wij dat willen”, aldus Max. En daar hebben ze al een duidelijk idee over. De nieuwe ep staat namelijk in het teken van sociale zaken. Grijze pakken en hippe muzikanten is een niet voor de hand liggende combinatie: “Onze studio zit in het oude gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken én onze nummers hebben allemaal een sociaal thema. We hebben het concept verder uitgewerkt, zo treden we op in pak en dat zie je ook onze videoclips.

Die hele aankleding doen we natuurlijk niet zelf. Hierbij mogen echt wel de credits naar ons managementteam: Jessy en Thijs. De band die we onderling hebben maakt deze groep zo sterk. In het begin werkte Jessy gratis voor ons, omdat ook hij geloofde in het succes van Flaire.”

Op de nieuwste single staan zeven nummers en deze is vanaf vrijdag 19 januari te beluisteren op onder andere Spotify. Het programma van de voorjaarstour vind je op de website van de groep: Flaire music.

Lees ook…

Comments are closed.