Alle negen medewerkers verhuizen per 1 april mee naar Personenvervoer Kort. Foto: Taxi Koopmans

Personenvervoer Kort uit Oosterwolde neemt dit voorjaar het Jubbegase familiebedrijf Taxi Koopmans over. Per 1 april verhuizen alle personeelsleden (9) en vennoten (3) definitief naar het vervoersbedrijf uit Oosterwolde. 

Bij Taxi Koopmans heerste er al langere tijd zorgen over de toekomst. Het ontbreken van een directe opvolger en zorgen over de continuïteit van een aantal lopende vervoerscontracten en de personele bezetting, gelden hierbij als hoofdredenen. Ook een toenemende administratieve druk, wet- en regelgeving en krimpende marges speelden een rol bij het besluit om het familiebedrijf van de hand te doen.

Doodlopende weg “We zaten een beetje op een doodlopende weg”, vertelt Arie Koopmans, een van de drie directeuren. “We moesten investeren en vergroenen. We hadden nog wel een aantal jaar door kunnen gaan, maar ook daarna hadden we ons bedrijf moeten verkopen. Toen we veertien jaar geleden het bedrijf overnamen van onze ouders, wisten we dat we er geen miljonair mee zouden worden. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar het moet wel leuk blijven.”

En dat is het volgens Koopmans al een tijdje niet meer. Vanaf het moment dat het coronavirus Nederland bereikte, vloeide het werkplezier langzamerhand weg. De overname betekent voor hem dan ook vooral een opluchting. “We maken lange en volle weken en hopen dat we hierdoor iets meer vrije tijd krijgen. Dat is enorm belangrijk voor ons.”

Drie generaties Het ruim negentig jarige taxibedrijf werd in 1931 opgericht door Wietse Koopmans sr. en is al ruim drie generaties in de familie. Door de jaren heen is Taxi Koopmans uitgegroeid tot een volwaardig vervoersbedrijf met een wagenpark van acht voertuigen en een omzet van een half miljoen euro per jaar. Taxi Koopmans biedt verschillende soorten vervoer aan zoals Wmo-vervoer, airportvervoer, zakelijk vervoer, ziekenvervoer en rolstoelvervoer.

Lees ook:

Taxi Dorenbos neemt Taxi NOF over: ‘Hebben een goed bod gehad’ Van Gerwen Groep bezorgt Cibatax doorstart U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.