Onderwijswethouder Arjen van Drunen (Breda). Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Branko de Lang

De Bredase wethouder Arjen van Drunen, die onder meer het leerlingenvervoer in zijn portefeuille heeft zitten, is in de race voor de titel ‘Beste Jonge Bestuurder’ van 2023. Volgens Binnenlands Bestuur, de organisator van de jaarlijkse verkiezing, heeft de onderwijswethouder zijn nominatie te danken aan zijn toegankelijkheid, communicatieve vaardigheden en effectiviteit.

“De nominatie is eervol, maar zie het vooral als aanmoediging om het contact te blijven maken”, zo reageert Van Drunen nuchter op zijn nominatie. “Ook de komende jaren ga ik weer met inwoners, professionals en bestuurders in gesprek over de maatschappelijke opgaven waar we met zijn allen voor staan.” De winnaar wordt op woensdag 7 februari bekendgemaakt.

Leerlingenvervoer Als onderwijswethouder heeft Arjen van Drunen zich de afgelopen maanden intensief beziggehouden met het leerlingenvervoer. Al vanaf de start van het schooljaar functioneert dit type vervoer niet zoals gewenst. Sindsdien zijn er, samen met vervoerder Connexxion, de nodige stappen gezet, waardoor het leerlingenvervoer inmiddels weer een stuk soepeler verloopt. Zo is het stiptheidspercentage aanzienlijk toegenomen, het aantal klachten afgenomen en de wachtlijst flink teruggedrongen.

“We zijn er echter nog niet”, schreef het college van burgemeester en wethouders vorige maand in brief aan de Bredase gemeenteraad. Een aantal maatregelen die de kwaliteit van het leerlingenvervoer moeten verbeteren zijn nog altijd van kracht. Zo worden tot tenminste 21 januari Wmo-chauffeurs ingezet voor het leerlingenvervoer. Het stadsbestuur heeft de gemeenteraad inmiddels bijgepraat over het leerlingenvervoer en stuurt naar verwachting nog deze maand een schriftelijke update over de huidige stand van zaken.

Lees ook:

Breda trekt portemonnee: 800.000 euro extra naar leerlingenvervoer Lobke Vlaming uit kritiek op Bredase wethouder over leerlingenvervoer

Author

Comments are closed.