Voeg drie elementen samen waar mensen blij van worden en je hebt een topmiddag. Althans, dat dachten ze bij pizzeria Pazze e Pizze aan het Rabbijn Maarsenplein in het centrum van Den Haag. En ze hadden nog gelijk ook!

Op een druilerige (koude) zondagmiddag hangen we normaal gesproken graag voor de buis, maar deze zondag werden we uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de Drag Bingo Brunch. De naam verklapt het eigenlijk al: een brunch, bingo én dragqueens. Dan zeggen wij geen nee.

Live (mee) zingen

Niemand minder dan dragqueen Stevie Stunner leidt, samen met vriendin Mandy McCandy, de bingomiddag die afgelopen zondag voor de tweede keer plaatsvond in pizzazaak Pazze e Pizze in de Haagse binnenstad.

Vanaf het middaguur uur zijn we welkom in de speciaal voor de gelegenheid aangepaste restaurantsetting. Bij binnenkomst krijgen we meteen een mimosa en er staat een borrelplank klaar met kaasjes, worst, brood en fruit. De tafels zijn in lange rijen naast elkaar geplaatst waardoor je makkelijk contact maakt met nieuwe mensen.

Om 13: 00 komen Stevie en Mandy onder luid applaus het restaurant binnen. De dames leiden niet alleen het spelletje, maar kunnen beiden ook prima live (!!) zingen. Om beurten geven ze de gedurende middag een optreden weg.

Bingo! Of niet?

Wanneer de bingo van start gaat, is het meteen feest. Want, zoals bij het spelletje hoort, staat een goede bingo garant voor een leuke prijs, maar een foute… Daar weten de dames wel raad mee.

Iedereen die per ongeluk (of expres) Bingo! roept terwijl je geen bingo hebt, moet aan het rad draaien. Op dat rad staan opdrachten die de foute-bingo-roeper moet uitvoeren. Zo kun je de opdracht krijgen om mee te zingen met muziek van Whitney Houston, de hele middag een pruik te dragen, te twerken of een orgasme te faken. Dit natuurlijk tot hilariteit van alle andere gasten.

De tekst gaat verder onder de foto’s>>>

Grabbel for a lootje

In totaal zijn er drie bingo-rondes evenals drie brunch-gangen. Na de eerste ronde bingo (die bij de menuprijs inzit), volgt het hoofdgerecht dat bestaat uit vijf soorten pizza. Het zijn kleine behapbare snacksize stukken pizza met smaken als bijvoorbeeld sardines of doperwt. Alle vijf smaakten ze totaal anders en de hoeveelheid was precies goed om op tijd te kunnen beginnen aan de volgende bingo-ronde.

Voor het toetje, dat bestaat uit een heerlijk dikke chocoladetaart, is opgepeuzeld hebben Mandy en Stevie laten zien dat ze niet alleen een flinke kledingkast hebben (ze blijven natuurlijk niet de hele middag in dezelfde outfit lopen), maar ook kunnen zingen, entertainen, grapjes maken en het spel leiden.

De middag wordt in het Nederlands/Engels gepresenteerd, dat leidt nogal eens tot spraakverwarring, maar dat maakt het alleen maar leuk. Zo wordt er, wanneer het cijfer 7 wordt getrokken standaard een lootje (die je ook bij binnenkomst krijgt) getrokken voor een extra prijs. In het Engels heet deze ronde: Grabbelen for a lootje, dus echt goed Engels hoef je als deelnemer niet te spreken.

Drag Bingo Brunch

We hebben het erg naar ons zin gehad, heerlijk gegeten en gedronken (zo zijn de limoncello-shots en cocktails een aanrader). Pas rond halfvijf was de show, de bingo en de brunch afgelopen. Houd dus wel even je agenda vrij, want je wordt de hele middag vermaakt.

De volgende editie van Drag Bingo Brunch staat gepland op zondag 18 februari. Stevie Stunner nodigt elke editie een andere queen uit en dit keer is dat Miss Cartier. Voor 37,50 euro (plus 1,21 euro servicefee) ontvang je een welkomstdrankje, een driegangenmenu, een bingo ticket en een geweldige show. Extra drankjes en bingokaarten ( a 7,50 euro) reken je ter plaatse (vóór je teut de zaak uitloopt) af. Een plekje reserveren kan hier.

Pazze e Pizze

Rabbijn Maarsenplein 7, 2512HJ Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.