Ben je te lui om te lopen, heb je gewoon te veel bagage of een andere reden om op zoek te zijn naar een taxi, dan is het handig om vooraf een beetje te weten wat je gaat betalen.

Niet iedereen pakt een Uber, good old taxi’s zijn in Den Haag genoeg te vinden. Bij een Uber zie je van tevoren wat je gaat betalen, wanneer je een taxi aanhoudt of er een pakt vanaf een taxistandplaats niet, vandaar onderstaande informatie.

Wat betaal je voor een taxi?

Voor het huidige (2024) taxitarief hoef je niet ver te zoeken. Die vind je bijvoorbeeld bij de taxistandplaats bij Den Haag Centraal Station én in onderstaand overzicht.

Het opstarttarief is 2,83 euro. Per kilometer betaal je 2,08 euro en het minuut-tarief is 34 cent. Neem je een taxibusje, dan betaal je wat meer. Het opstarttarief is dan 5,75 euro, het kilometertarief 2,62 euro en het minuut-tarief 0,39 euro.

Ook wordt aangegeven dat je als klant zelf bepaalt welke taxi je neemt, je hebt daarop een vrije keuze.

Klacht over een taxirit?

Neem dan rechtstreeks contact op met het betrokken taxibedrijf. Iedere taxionderneming is wettelijk verplicht om klachten van consumenten in behandeling te nemen en af te handelen.

Heb je een klacht over de taxirit of chauffeur? Noteer dan het kenteken en/of het taxinummer, de datum en het tijdstip van je rit, dat maakt het afhandelen een stuk makkelijker.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.