Op veel plekken in Nederland zien de mensen vandaag een wit landschap, de afgelopen dagen werd zelfs voor deze week een ‘sneeuwbom’ voorspeld. Hier in Den Haag is het nat en grauw, weinig wits te ontdekken. Hoe komt dat en krijgen we nog sneeuw?

Meteoroloog Johnny Willemsen van Weeroline is kort en duidelijk: “In Den Haag kun je deze week waarschijnlijk geen sneeuwpop maken.”

Daarom geen sneeuwbom

Vandaag trekken er winterse buien over het land en daarbij ligt de temperatuur in het noorden en midden rond het vriespunt. Hier in Den Haag voelt het dan wel koud, het is toch nog wel rond de 4 graden. “In Den Haag sneeuwt het niet omdat je te dicht bij de zee zit. Die zee is zo’n 7 graden, dus zo lang de wind vanuit zee komt zal je geen sneeuw zien. Misschien een paar witte vlokken maar die blijven niet liggen”, aldus Johnny.

De kans is klein dat we later deze week nog sneeuw krijgen. Woensdag wordt er in veel delen van Nederland sneeuw verwacht, maar die wind blijft vanuit zee komen. Dus voor nu, nog geen sneeuwpoppen in Den Haag.

Lees ook…

Comments are closed.