Als Hagenaar kun je je heel goed vermaken in je eigen stad, genoeg toeristische uitjes die ook voor de inwoners leuk zijn. Ben je wel eens in de Haagse toren geklommen? Daarboven heb je een prachtig uitzicht! heb je enig idee hoeveel treden je moet beklimmen om boven te komen? Wij telden ze.

Het is echt een hele klim naar de top van de toren. En de treden zijn niet allemaal gelijk, waardoor lopen niet altijd gemakkelijk gaat.

De treden van zo’n trap werden in veel gevallen ongelijk gemaakt zodat het moeilijk was om de toren te veroveren. Vanaf beneden kon je niet zomaar de trap op rennen.

De Haagse toren beklimmen

De Haagse toren heeft maar liefst 288 treden! Je kunt alleen met een gids naar boven. In de winter zijn er beklimmingen op zaterdag en zondag en in de zomer ook op donderdagen en vrijdagen. De toren beklimmen kost 7,50 euro en Reserveren kan op de website van de Haagse Toren.

Foto indebuurt
Foto indebuurt
Haagse toren, foto indebuurt
Foto indebuurt

Leuk weetje

Ook nog leuk om te weten: de Haagse toren wordt ook wel de dronkentoren genoemd, want er zijn zes kanten en zes klokken waardoor je vanuit veel hoeken de tijd dubbel ziet.

Lees ook…

Comments are closed.