Wekelijks zetten we een asieldier in het zonnetje op indebuurt. Deze week zelfs twee!

Dani (cypers/rood/wit) en Dippy (rood/wit), 8 maanden, zitten al langere tijd in het asiel. Ze zijn als klein grut binnen gekomen met hun moeder en hadden duidelijk weinig socialisatie meegekregen.

Vertrouwen opbouwen

Ze deden er alles aan om ons weg te jagen. Slaan, blazen en rennen.. We probeerden natuurlijk rustig het vertrouwen op te bouwen, maar het ging heel moeizaam.

Bij deze dames kost het tijd en veel geduld. Ze lopen nu samen los met een ander stel bange katjes, die al wat meer durven. Daardoor wordt hun nieuwsgierigheid gewekt en komen ze toch wat vaker snuffelen en durven ze op een afstandje al met een propje of hengeltje te spelen. De angst is minder, maar zeker niet weg.

Nieuw huisje

De kans dat ze zich in een nieuw huisje weer meer terugtrekken en weer blazen of slaan is heel groot.

Als er al een andere sociale kat woont, zou het heel fijn zijn. We merken dat ze heel goed met andere katten optrekken en daardoor durven ze steeds meer. Ze hebben in het begin in ieder geval een eigen kamertje nodig met genoeg verstopplekjes, speeltjes en minimaal twee kattenbakken met grit. En natuurlijk iemand die alle tijd voor ze wil nemen en begrijpt dat het heel lang kan duren voor ze los komen.

Dani en Dippy hebben blaasgruis gehad. Hiervoor hebben ze speciale brokjes. Die vinden ze gelukkig heel lekker. Deze twee meiden verdienen een fijn thuis. Wil jij de uitdaging aangaan en kun je ze bieden wat ze nodig hebben, mail dan naar [email protected] Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Stichting Haags Dierencentrum

Lozerlaan 595, 2544 MC Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.