Kim Neeleman heeft op veel plekken gewoond, maar heeft nog nooit zoveel gezellig contact gehad als in haar buurt in Den Haag! Samen met haar hondje Mies woont ze sinds 2019 in een prachtig appartement in het centrum met fantastisch uitzicht over de skyline. Ze heeft ons uitgenodigd om een kijkje te nemen. 

Over Kim

“Ik ben Kim en ik ben 31 jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Bleiswijk, maar ik heb door heel Nederland gewoond voor mijn studies en ook in Australië. Ik ben creatief opgeleid en heb altijd een passie voor interieur gehad. Daarnaast ben ik gek op fotografie, sport, maak ik kunst en ben ik graag buiten.” 

“Ik ben hier in 2019 heen verhuist vanuit Amsterdam. Ik heb 5 jaar in Amsterdam gewoond en daar waren de woningen heel duur. Daarnaast miste ik na Australië het strand heel erg en heb ik in Den Haag op de modeopleiding gezeten dus heb ik besloten om naar Den Haag te verhuizen. Sinds 3,5 jaar woon ik hier met mijn hondje Mies.” 

Lees verder onder de foto >

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

Over het appartement

“Het huis is gelegen in het centrum. Het is een modern, ruim en licht appartement waar eigenlijk altijd zon is. Doordat het recent gebouwd is, is het praktisch ingedeeld met grote ruimtes. Daarnaast heb je vanuit de slaapkamers prachtig uitzicht over de skyline van Den Haag en vanaf de andere kant over de wijk. Het meest blij ben ik met de fijne openslaande deuren naar het balkon. Zo heb je in de zomer nog een grotere woonkamer, maar dan met een gedeelte buiten. Ook de open keuken vind ik ideaal. Ik kook iedere dag voor mijzelf en als er vrienden komen dan pak ik graag uit. De open keuken maakt het dan gezellig.”

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

Interieur stijl

“Ik denk dat mijn interieur een mix is van beachy, met een Scandinavische twist en ook wel industrieel door de matzwarte stalen details. Ik hou niet van te veel poespas en ben dus ook minimalistisch, maar heb toch wel kleur toegevoegd aan het huis. Voor mij maken de kleurencombinaties het persoonlijk, huiselijk en warm.”

Lees verder onder de foto’s >

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

Mooiste item

“Bijna alle items heb ik met veel zorg uitgezocht en voor gespaard. Ieder item past echt bij mij, wat het heel persoonlijk maakt. Ik heb een achtergrond in design waardoor ik veel kennis heb opgedaan. Het meest trots ben ik op de draadstalen eetkamerstoelen van Pastoe. Over deze stoelen leerde ik toen ik studeerde aan de Kunstacademie en toen vond ik ze al heel mooi. Toen heb ik mezelf beloofd om ooit voor mijn eigen huis die stoelen te kopen, vanuit de waardering voor het design en als reward aan mijzelf.”

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

Favoriete plek in huis

“Mijn favoriete plek in huis is de eettafel. Hier kom ik echt het vaakst, eigenlijk de hele dag. Zo ontbijt ik hier, werk ik hier en zit ik hier met vrienden als die langskomen. Het is echt dé plek van het huis.”

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem
Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

Meubels

“De meubels zijn een hele verzameling. Sommige meubels zijn tweedehands van Marktplaats. Die heb ik dan ooit ergens gezien en dan onthoud ik die om later, als ik er ruimte voor heb, tweedehands te kopen. Ook heb ik heel veel meubels online gekocht en ook wel een aantal meubels zijn van Ikea. De stoel in de woonkamer is van Studio Henk en heb ik gekocht bij Fort M op de Prinsestraat.” 

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

De gezellige buurt

“Ik heb op veel plekken gewoond, maar nog nooit meegemaakt dat er zoveel gezellig contact is. Ik vind de buurt, het centrum, bijzonder sociaal! In deze straat kent iedereen elkaar wel en als je een tijdje niet door de straat hebt gelopen vraag iedereen hoe het gaat. Dat komt ook wel door mijn hondje Mies denk ik, maar zo’n praatje maakt soms wel echt mijn dag.” 

Binnenkijken bij Kim
Foto: Francine van der Wansem

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.