Niet ver buiten Den Haag, in het Westlandse dorp Monster stond ooit de prachtige villa Nieuw Polanen op een historisch stukje grond waar vroeger een kasteel stond. Jammer genoeg is het gebouw, na het overlijden van de laatste eigenaar (2022), niet meer onderhouden en inmiddels vervallen. Wie heeft er een paar euro’s over om het te kopen en op te knappen?

De villa aan de Madeweg staat te koop voor 950.000 euro en daarvoor krijg je een (vervallen) paleisje van 437 vierkante meter en een perceeloppervlakte 7017 vierkante meter. Op het terrein is onder andere een natuurzwembad te vinden, sauna, boomgaard en er is een ruïne van het voormalige kasteel Polanen. Nadeel is wel dat de woning nogal vervallen is.

Nieuw Polanen

Ooit was deze villa een juweeltje, maar nu is het pand verwaarloost, het interieur heeft schimmels en overal groeit onkruid. Bij het online magazine Pure Luxe lezen we dat de laatste eigenaar in 2022 is overleden en sindsdien is er niks met het pand gedaan. De villa is gebouwd in 1983 met stenen uit Frankrijk. In de tuin staan nog de ruïnes van het kasteel van familie Van Polanen uit begin 1300.

Interesse in de villa? Tot 24 januari 12.00 uur kun je eenmalig een bod uitbrengen.

Foto’s:

Vraagprijs (op 9 januari 2024)

€ 950.000 k.k.

Foto’s en informatie via Funda

Comments are closed.