Boven de rand van de stad kleurt de lucht soms roze. Is het een bijzonder natuurverschijnsel zoals het Noorderlicht? Of zijn het soms aliens? Nee, het zijn de Westlanders.

Zodra de wintertijd ingaat, kleurt de lucht boven de tuindersbedrijven in omringende dorpen en steden oranje en roze

Led-lampen

Zeker wanneer er veel laaghangende wolken zijn, is dat licht goed te zien want die reflecteren het. Maar ook bij mist of tijdens oud en nieuw als de lucht gevuld is met kruitdampen van het afgestoken vuurwerk.

Dat mysterieuze licht komt van de kassen in Westland. Waarom roze? Veel tuinders zijn overgestapt op Led-verlichting en de kleur van die lampen kan makkelijk aangepast worden. Zo wordt bijvoorbeeld waterkers dieprood dankrij ze roze lampen, lezen we bij NOS.

Lees ook…

Comments are closed.