Mensen die niet meer geheel zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen, kunnen gebruikmaken van Valys. Foto: Shutterstock/Corepics VOF

Valys heeft, net als vorig jaar, de eigen bijdrage verhoogd. Dat heeft de vervoerder gedaan in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De eigen bijdrage voor reizigers binnen het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB) stijgt met ruim 4 eurocent, van 0,22 euro naar 0,268 euro per kilometer. 

Deze verhoging geldt echter alleen voor kilometers die binnen het PKB verreisd worden, zegt Valys daar direct bij. De eigen bijdrage voor reiskilometers die buiten het PKB vallen, is sinds begin dit jaar 1,624 euro per kilometer.

In 2023 verhoogde Valys de eigen bijdrage voor het eerst sinds 2014. De eigen bijdrage werd destijds met 2 eurocent verhoogd, van 0,20 naar 0,22 euro. Dat deed de vervoerder om de kosten voor een Valysreis meer in lijn te brengen met het openbaar vervoer. “Deze verhoging heeft het verschil in kosten dat door de jaren heen is ontstaan echter niet volledig verholpen. Daarom is de eigen bijdrage voor 2024 opnieuw verhoogd”, aldus Valys.

Lees ook:

Valys verhoogt eigen bijdrage voor het eerst sinds 2014 Personeelstekort bezorgt Valys kopzorgen: maatregelen verlengd

Author

Comments are closed.