De Utrechtsebaan is nog niet helemaal hersteld, Kijkduin is nog niet af en er staan een paar nieuwe werkzaamheden op de planning zoals de bouw van de woontorens voor Den Haag centraal. In Den Haag zijn het komende jaar heel wat kleine en grote werkzaamheden. Wij hebben een paar opvallende op een rij gezet.

Utrechtsebaan A12

Van zondag 7 januari tot en met zondag 4 februari en van vrijdag 16 tot en met maandag 19 februari 2024 voert de gemeente Den Haag werkzaamheden uit aan de Utrechtsebaan (A12). Om de stad te verlaten word je in deze periode omgeleid.

De Utrechtsebaan werd in 2022 tussen op- en afrit 1 Den Haag-Centrum (de kruising met de Zuid Hollandlaan, S101/N44) en op- en afrit 3 Bezuidenhout gerenoveerd. Maar er zijn nog wat laatste dingen te fixen én er moet schade (die destijds met een tijdelijke oplossing hersteld waren) hersteld.

Verkeer de stad in heeft nagenoeg altijd doorgang over de Utrechtsebaan en verkeer de stad uit wordt omgeleid. Klik hier voor alle omleidingsroutes.

Foto ter illustratie: indebuurt

Rondom Binnenhof

De werkzaamheden aan en rondom het Binnenhof gaan natuurlijk wel even duren. Dit jaar moet er een uitkijktoren aan het Buitenhof komen. Verder gaan de werkzaamheden aan de Lange Poten begin dit jaar van start.

Werkzaamheden Lange Poten

Kijkduin

Het eind van de werkzaamheden is in zicht. Deze winter wordt er nog hard gewerkt aan onder andere de fietsenstalling, entree, parkeergarage en het Deltaplein. Volgens de planning duren de werkzaamheden tot de zomer van 2024.

Nieuw Kijkduin. Foto Gemeente Den Haag

Koningin Julianaplein

De ondergrondse fietsenstalling bij Centraal Station is sinds oktober voor meer dan een jaar gesloten. Bovenop de fietsenkelder komen twee gebouwen en tijdens de bouw moet dus de stalling sluiten. Dit duurt waarschijnlijk tot december 2024.

Op het Koningin Julianaplein, voor het station, komen twee woontorens en ruimte voor voorzieningen zoals horeca en winkels. Het plein zelf krijgt een nieuwe inrichting met groen en een paviljoen. In 2027 zijn de woontorens af.

Foto: indebuurt

Piet Heinplein

In maart 2022 begonnen de werkzaamheden aan het Piet Heinplein, waar straks weer een deel van de oude gracht te zien is. Afgelopen tijd is er rondom het plein veel gedaan zoals de vernieuwing van de Elandbrug. De laatste fase van dit grote project gaat nu in. Het gaat om de herinrichting van het Piet Heinplein en werkzaamheden aan de Hogewal en Prinsessewal. De werkzaamheden worden in het voorjaar afgerond.

Beeld: Gemeente Den Haag

Scheveningen Dorp

Dit jaar krijgen de Neptunusstraat, de Badhuisstraat en de rotonde Duinstraat een nieuwe inrichting.

Planning:

7 Nieuwe inrichting Stevinstraat – Neptunustraat: september 2023 – mei 2024

9 Verbouwing Veegpost Scheveningen: december 2023 – najaar 2024

4 Nieuwe inrichting Badhuisstraat: januari – zomer 2024

2 Vergroeningsprojecten Keizerstraat en omgeving: heel 2024

5 Duinstraat-Scheveningseweg, aanleg rotonde: zomer 2024 – voorjaar 2025

Overzichtskaart projecten Scheveningen-dorp

Vrederustlaan

De Vrederustlaan, tussen de Melis Stokelaan en Erasmusweg, krijgt nieuw asfalt, een deel van de werkzaamheden is al gedaan, maar ze zijn nog niet klaar.

Van maandag 5 februari tot en met vrijdag 15 maart 2024 werkt de aannemer in het gedeelte tussen de Gaarde en de Erasmusweg.

Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart 2024 wordt de Vrederustlaan van Melis Stokelaan tot de Erasmusweg helemaal afgesloten om de deklaag aan te brengen. Vrijdag 15 maart 2024 rond 16.00 is het werk klaar. De weg gaat dan weer helemaal open.

Herinrichting Erasmusweg. Foto gemeente Den Haag

Lees ook…

Comments are closed.