Hallo leuke Hagenaren, je weekend begint bijna! Met dit winterse weer heb je misschien zin om met een kleedje op de bank te zitten, maar dat verandert vast na het lezen van dit lijstje. Er is zoveel tofs te doen in de stad, je kunt helemaal niet op de bank blijven hangen. Dus hup, trek die lekkere trui uit de kast en ga de hort op!

Magical Scheveningen

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 januari komt Scheveningen tot leven tijdens Magical Scheveningen. Van koninklijke koetsritten tot schaatsshows en vuuracts: je kunt het allemaal tegenkomen bij dit gratis evenement. Bewonder een levensgrote snowglobe, geniet van een levende muziekdoos en sluit de avond af met een vuurshow. Het programma begint om 14.00 uur en eindigt om 19.00 uur bij de Foodhall Scheveningen.

Winterweken Madurodam

Tot en met maandag 8 januari wordt Madurodam verlicht met duizenden lichtjes tijdens de winterweken. Beleef de Nederlandse winter op een speciale manier, met besneeuwde kerstbomen, ijs op de grachten en een miniatuur Elfstedentocht. Er zijn winterse lekkernijen op het Winterplein en er kan deel worden genomen aan extra activiteiten, zoals de winterspeurtocht of sneeuwpoppen zoeken.

Op vrijdag 5 januari en zaterdag 6 januari is het park open van 10.00 uur tot 19.00 uur en op zondag 7 januari van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tickets kosten 22,40 euro en je koopt ze hier.

Groot kerstcircus

Het Groot Kerstcircus is dit weekend voor het laatst in Den Haag! Nog tot en met zondag 7 januari bevindt het evenement zich op het Malieveld. De show duurt twee uur en je ziet onder andere acrobaten, clowns, jongleurs en een zangeres.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro.

Kinderdisco schaatsbaan Fahrenheit

Wil je dit weekend een rondje schaatsen in Den Haag? Volgens het weerbericht van januari is de kans groot dat dit binnenkort op natuurijs kan, dit weekend zal het echter nog even op kunstijs moeten. Gelukkig kan je tot zondag 7 februari gratis schaatsen op het Kastanjeplein. Zaterdag 6 januari is er een kinderdisco en zal de baan geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

ABBA The Music

Waterloo, Mamma Mia en Dancing Queen: alle ABBA-klassiekers komen voorbij tijdens de show ABBA The Music. De muzikale voorstelling neemt je mee terug in de tijd voor een avond vol nostalgie. Samen met de bandleden en drie dames, die de leden van de Zweedse popgroep moeten voorstellen, belooft het een avond te worden vol zingen, dansen en gezelligheid.

ABBA The Music is te zien in World Forum op vrijdag 5 januari en zaterdag 6 januari om 20.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27,50 euro.

Lichtjesavond in de Uithof

Ga vrijdag 5 januari tussen 20.00 en 22.30 uur voor een romantisch schaatsavontuur tijdens de Lichtjesavond van De Uithof. Het ijs zal omgeven zijn door een zee van kaarsen en op de achtergrond hoor je liefdevolle muziek.

Tickets kosten 11 euro.

Dansen op de Pier

Op zondag 7 januari van 10.00 tot 13.00 is er Ecstatic Dance op de Pier van Scheveningen. Bij deze manier van dansen worden er geen schoenen gedragen en mag er niet gepraat worden. Voor het dansen begint is er vanaf 10.00 uur een openingsceremonie. Dj Carolien uit België begint om 11.15 uur de bijzondere danservaring.

Tickets kosten 18,80 euro en je koopt ze hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Den Haag en blijf op de hoogte van alles over en rondom Den Haag.

Anderen lezen nu

Winter op komst in Den Haag: dit is de weersverwachting voor januari

Lees meer

Comments are closed.