Gravin Eloise en haar moeder prinses Laurentien openen op 2 februari 2024 samen een vintage kledingwinkel in de Frederikstraat; My Lima Lima.

De winkel belooft niet alleen een bijzondere boetiekervaring, maar ook een nobele missie. De gehele opbrengst van de winkel gaat namelijk naar goede doelen.

Van Oranje-Nassau

Eloise van Oranje-Nassau Van Amsberg en haar zakenpartner Thomas Latcham zijn eigenaar en gaan de zaak runnen. Het idee is bedacht door prinses Laurentien van Oranje, die nauw betrokken blijft en zich vooral richt op de goede doelen missie. Toen prinses Laurentien een aantal maanden geleden hoorde dat het pand aan de Frederikstraat leegkwam, wist ze het meteen: dit is waar My Lima Lima moet openen.

De godin van de ommekeer

De naam van de winkel is niet zomaar verzonnen. Lima Lima staat voor de naam van de godin van de ommekeer. “In coronatijd ben ik op een andere manier gaan kijken naar mijn kledingkast. Veel kledingstukken hingen er maar zonder te worden gedragen. Door mijn werk weet ik dat goede doelen vaak handgeld (geld voor mensen om uit te geven) missen om personen te helpen die het nodig hebben. Zo is bij mij het idee voor My Lima Lima ontstaan”, vertelt de prinses.

Prinses Laurentien en gravin Eloise

De kleding die in de winkel komt te hangen wordt verzameld via Hubs (inzamelplekken). Dit zijn winkels of andere plekken door het land waar vrouwen komen met mooie kleren. Bij deze inzamelplekken komt een knalroze My Lima Lima kledingrek te staan. “Onze operatie houden we zo simpel mogelijk, zodat zoveel mogelijk geld naar de goede doelen kan gaan”, vertelt prinses Laurentien. My Lima Lima is druk bezig een eigen community te vormen. Door in kringen te werken waar Eloise en haar moeder een fijne band mee hebben, blijft de groep vertrouwd. “Mijn wenkbrauwspecialist Roya was bijvoorbeeld gelijk enthousiast. Daar staat nu ook een My Lima Lima kledingrek, omdat daar ook veel andere vrouwen komen die mooie kleding hebben en er vast ook een aantal aan My Lima Lima willen doneren. Het idee is heel simpel: zij vraagt in haar netwerk om kleding en filtert vervolgens de kleding voor ons. Zo gaat het bij elke Hub“, vertelt Eloise.

De tekst gaat verder onder de afbeelding >

Inzamelrek My Lima Lima | Foto: Lesley Hoevenaar

Goede doelen

Volgens de prinses Laurentien van Oranje mist er in de goede doelenwereld vrij geld. “Stel je neemt een goed doel voor daklozen mensen. Die krijgen dan bijvoorbeeld via de overheid of andere instelling uiteindelijk een kamer. Hartstikke goed natuurlijk, alleen wordt er niet gedacht aan het inrichten van het huis. Op het vrijmaken van dit soort handgeld gaat My Lima Lima zich focussen”, vertelt de prinses.

De winkel werkt op het moment samen met twee goede doelen: Stichting Everyday People en KidsRights. “We werken op dit moment alleen met hen samen, omdat ze precies weten wie wat nodig heeft, waar het geld het best naartoe kan en deze twee goede doelen snappen precies onze visie”, vertelt Eloise. Volgens de twee is geld genereren de kern van My Lima Lima. Puilt jouw kledingkast niet zo erg uit en wil je al je kledingitems behouden. Enkel een geldbedrag schenken is ook mogelijk. “Wij zorgen dat het gedoneerde geld bij de goede doelen terechtkomt en zij delen dan verhalen wat dat geld heeft teweeggebracht. Zo maken we ook dat heel zichtbaar en toegankelijk”, vertelt prinses Laurentien.

Exclusief in Den Haag

“De verkoop van My Lima Lima is voorlopig alleen in Den Haag. Hier gaan we beginnen en heel veel leren, daarna kijken we wel of online ook gewenst is. Ik zie het al helemaal zitten om dan alle pakketjes in te pakken en persoonlijke notes te schrijven voor bij iedere bestelling. Ik ben heel blij dat we het in Den Haag hebben gedaan. Den Haag voelt zo goed, omdat ik er ben opgegroeid en mammie zit hier natuurlijk. Het is gewoon een fijne stad.”, vertelt Eloise.

My Lima Lima is nu bezig met het creëren van een kring van medewerkers. Laurentien kent bijvoorbeeld een vrouw met een man die Alzheimer heeft. “Deze vrouw heeft veel werk aan het zorgen voor haar man, maar zou ook graag zelf weer aan de slag gaan. Door haar een kans te bieden, slechts een paar uurtjes in de week, is ze weer onder de mensen en ze doet het niet voor het geld. We willen niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten, maar willen wel zoveel mogelijk geld overhouden voor de goede doelen. Vetpot verdienen in de winkel is natuurlijk geen optie. We zijn een sociale onderneming, dus we zijn wel gewoon een bedrijf wat ondernemend te werk gaat, maar met een maatschappelijke missie”, vertelt prinses Laurentien.

Gravinfluencer Eloise

“Verder gaan we evenementen organiseren om geld op te halen. We zijn niet alleen een transactionele winkel, maar mijn droom is dat via fashion mensen dichter bij goede doelen gebracht worden”, vertelt de prinses. Tijdens de evenementen brengt de winkel mensen, uit de door My Lima Lima opgebouwde community, bij elkaar. Naast deze opgebouwde community heeft ook Eloise een breed netwerk aan bekende Nederlanders. Eloise ziet hier allerlei mogelijkheden: “Wie weet kunnen we met hun wel eens een veiling organiseren. Dit moet natuurlijk allemaal met respect en integriteit”, vult prinses Laurentien.

‘Mannen zijn ons dankbaar’

“We hebben al veel mannen gesproken die ons erg dankbaar zijn. Ze zijn blij dat we de overvolle kledingkasten van hun vrouwen leger maken”, lacht Eloise. Voor nu richt de winkel zich alleen op vrouwenkleding. Veel mannen gaven aan moeder en dochter aan ook wel hun kledingkast te willen legen. Hiervoor moeten ze een andere vintagewinkel zoeken. “We willen de focus leggen op alleen vrouwenkleding, maar wie weet breidt de winkel zich in de toekomst uit met een mannen- en kindercollectie”, vertelt Eloise.

Doneren

Vanaf de opening op 2 februari 2024 is er in de winkel een speciale hanger op te halen. “Het idee achter de hanger is dat mensen niet abrupt hoeven te kiezen dat ze iets weg willen doen. De hanger hangen ze in de kast en spreken met zichzelf af dat alles wat ze aan de rechterkant van de hanger plaatsen, eventueel gedoneerd kan worden. Voelt het na een tijdje goed? Dan kunnen ze het naar ons of een Hub brengen”, vertelt gravin Eloise.

De tekst gaat verder onder de foto >

Kledinghanger My Lima Lima | Foto: Lesley Hoevenaar

Heb jij nog kleding in de kast dat je graag wil doneren? My Lima Lima heeft op dit moment vijf Hubs (Den Haag, Badhoevedorp, Heemstede, Laren en Utrecht) waar je dit kunt inleveren. En wie weet kom je moeder en dochter nog tegen in de Haagse winkel. Ze zijn namelijk de eerste paar weken na de opening zelf veel in de zaak te vinden. In onderstaand artikel lees je meer over het uiterlijk van de winkel en de opening.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.