In december hebben we niet echt winterse taferelen meegemaakt in Den Haag, maar dat kan in januari veranderen. Volgens Jaco van Wezel, meteoroloog bij WeerOnline.nl, stijgt de kans op koude temperaturen flink.

“Het nieuwe jaar begint nog met zachte temperaturen en veel regen, maar in de tweede week van januari neemt de kans op kouder weer fors toe. Ook komt er meer ruimte voor de zon”, vertelt Jaco.

Kans op vorst

Volgens Jaco is het nog onzeker hoe koud het zal worden: “In januari is het normaal gesproken overdag een graad of zes en ’s nachts iets boven nul. Vanaf volgende week zal zachte lucht ons land waarschijnlijk niet meer bereiken, waardoor de temperatuur daalt. De berekeningen van de weermodellen lopen uiteen van normale temperaturen tot ver daaronder. Hierdoor neemt de kans op nachtelijke vorst in Den Haag flink toe.”

Tweede helft januari

Voor de tweede helft van januari is de onzekerheid in de weermodellen groot. Daarom valt er volgens Jaco nog weinig zinnigs te zeggen over de tweede helft van deze maand. De winter zou door kunnen zetten, maar er bestaat ook een kans dat de temperaturen weer stijgen.

Author

Comments are closed.