Een nieuw jaar is begonnen en daar horen ook schoolvakanties en wettelijke vrije dagen bij! In dit artikel lees je de data van de schoolvakanties en vrije dagen in 2024 in Den Haag.

Verderop in het artikel vind je ook de feestdagen waarop Haagse scholieren vrij zijn in 2024.

Schoolvakanties Den Haag 2024 (regio midden)

 • Voorjaarsvakantie: 17 februari tot en met 25 februari 2024.
 • Meivakantie: 27 april tot en met 5 mei 2024.
 • Zomervakantie: 13 juli tot en met 25 augustus 2024.
 • Herfstvakantie: 26 oktober tot en met 3 november 2024.
 • Kerstvakantie: 21 december 2024 tot en met 5 januari 2025.

Goed om te weten: bovenstaande data voor schoolvakanties zijn adviesdata vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Scholen mogen afwijken van deze datum, dat betekent dat elke school in Den Haag een andere start- of einddatum kan hebben.

Scholen kunnen ook kiezen voor twee weken meivakantie. Het OCW geeft als advies om daar de week van 4 mei tot en met 12 mei te gebruiken. In de schoolgids of op de website van jouw school kun je zien of dit bij de school van jouw kind het geval is.

Feestdagen in 2024

Op deze feestdagen zijn Haagse leerlingen ook vrij:

 • Nieuwjaarsdag valt in de kerstvakantie, op maandag 1 januari 2024.
 • Pasen (eerste en tweede paasdag):  zondag 31 maart en maandag 1 april 2024.
 • Koningsdag: zaterdag 27 april 2024.
 • Hemelvaartsdag:  donderdag 9 mei 2024.
 • Pinksteren (eerste en tweede pinksterdag):  zondag 19 mei en maandag 20 mei 2024.
 • Kerstmis valt in de kerstvakantie, op woensdag 25 en donderdag 26 december 2024.

Dit is waarom schoolvakanties elk jaar verschuiven

Om te zorgen dat niet iedereen in Nederland op hetzelfde moment vakantie heeft, is Nederland opgedeeld in drie regio’s: noord, midden en zuid. Deze indeling moet voorkomen dat de wegen, vakantieparken, campings en pretparken overvol raken. De schoolvakanties hebben wel een paar weken overlap om ervoor te zorgen dat je samen met vrienden of familie uit een andere regio op vakantie kan.

De zomervakantie, herfstvakantie en voorjaarsvakantie worden steeds gerouleerd. Voor de zomervakantie gaat dat volgens een vast systeem: midden – laat – laat – midden – vroeg – vroeg – enzovoorts. Op deze manier kan het zijn dat een regio twee keer achter elkaar als eerste of als laatste aan de beurt is. Dat is ook wel nodig, omdat anders het schooljaar ineens heel kort of heel lang wordt.  

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.