Woningzoekers opgelet! Als je graag duurzaam én op een groene plek wil wonen, is dit iets voor jou. De appartementen van project Knoest zijn nú in verkoop. In deze appartementen woon je in een bijzonder houten gebouw. Niet voor niets is Knoest onderdeel van het nieuwbouwproject KIEM, het ontstaan van woonwijk de Scheg. Een nieuwe, impactvolle wijk in Pijnacker waar de natuur een grote rol speelt.

Knoest bestaat uit 29 comfortabele appartementen in een stoer, innovatief, houten woongebouw. Voor bewoners die wooncomfort willen combineren met een groen randje. Waar je met een gerust gevoel – zonder concessies aan luxe en comfort – woont met minder CO₂-uitstoot en meer biodiversiteit. Voor iedereen die beseft dat de toekomst anders en mooier kan!  Je leest hier meer over het bijzondere nieuwbouwproject.

Het aanbod

Het aanbod van Knoest bestaat uit drie- en vierkamerappartementen tussen de 66 en 120 vierkante meter. Naast dat de appartementen dus ruim zijn opgezet, heeft iedere woning ook een eigen berging en balkon. Zo kan je vanuit je woning genieten van de frisse buitenlucht en zodra je naar buiten stapt, geniet je van de ligging in een groene wijk, vlakbij het Balijbos. Zie jij jezelf al zitten in het eerste lente of zomerzonnetje? 

Lees verder onder de impressie >

Dakterras van één van de penthouses | Impressie: Revolve Development

Geen steen, maar hout

Aan de bovenstaande impressie is het al te zien: het gebouw is grotendeels gemaakt van hout. Dat is misschien anders dan je gewend bent. Aan een houten woning zitten veel voordelen verbonden: hout is namelijk een natuurproduct, wat een positieve uitstraling heeft op mensen. Daarnaast:

  • Heeft hout een beter leefklimaat. Houtbouw zorgt voor een goede balans in luchtvochtigheid en frisse lucht waardoor een gezond leefklimaat ontstaat.
  • Hout zorgt voor een natuurlijke isolatie. In de winter houdt hout de warmte beter binnen. In de zomer juist langer buiten. 
  • Het is circulair. Hout kent een lange levensduur en is bovendien herbruikbaar. Er gaat nooit iets verloren. 
  • Het gaat bij Knoest om nieuwbouw. Je woont met de zekerheid dat je huis aan de meest recente veiligheids- en duurzaamheidseisen voldoet. 

Je leest het al: na deze woning wil je nooit meer anders!

Brandveilig

Is houtbouw dan niet brandgevaarlijk? Zeker niet! Knoest wordt gebouwd van Cross Laminated Timber (CLT). Dit is gelaagd massief hout dat een zeer hoge brandveiligheid kent. Tevens verkoolt hout sneller, waardoor in geval van brand deze eerder uit zichzelf dooft. Tevens voldoet Knoest aan 1,5x een hogere brandwerendheidseisen, dan de eisen die gesteld worden aan traditionele bouw. 

Gezondheid

Wonen in een gebouw van hout is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook gezonder. Onderzoeken tonen aan dat het wonen in een houten gebouw het stressniveau vermindert, de hartslag verlaagt en de concentratie verbetert. En zo zijn er nog een aantal redenen om te kiezen voor Knoest. 

Lees verder onder de impressie >

Hoekwoning binnen het aanbod van Knoest | Impressie: Revolve Development

Isolatie

Hout voelt misschien wat minder warmtebestendig aan dan steen. Hoe zit het dan met de isolatie? Houtbouw is energie-efficiënt, want hout heeft van nature een isolerende werking. Dat houdt in dat het warmte kan dempen en binnenruimtes kan beschermen tegen temperatuurschommelingen.

Hout is wel een mindere geleider van warmte dan metaal en beton. Daar is bij de bouw van Knoest natuurlijk over nagedacht. Met het gebruik van isolatiematerialen, de juiste constructie en de installatie wordt de isolerende werking gemaximaliseerd. Zo wordt het gebouw ook energiezuinig. Good to know!

Duurzaamheid

Van de isolatie naar een ander belangrijk onderwerp: duurzaamheid. De woningen van Knoest worden duurzaam opgeleverd. Zo zijn de woningen voorzien van een energiezuinig installatiepakket. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, vloerverwarming én ramen met triple glas. Maar dat is niet het enige!

In de douchecabine wordt een douche-wtw geplaatst. Door middel van dit systeem wordt het water dat wegstroomt tijdens het douchen ook direct gebruikt om nieuw water mee op te warmen. Zo is er minder energie nodig. Goed voor het klimaat én jouw portemonnee!

Locatie

Het mooie van wonen in de nieuwe woonwijk De Scheg: je ervaart hier de rust van het dorp, maar je bent binnen een half uurtje in de grote stad. Het OV, winkels en andere voorzieningen zijn binnen handbereik. Bovendien ligt de wijk erg centraal ten opzichte van Den Haag, Delft en Rotterdam. De perfecte plek dus voor bewoners die van afwisseling houden.

Lees verder onder de impressie >

De entree van Knoest | Impressie: Revolve Development

Interesse?

Wonen in een uniek gebouw én op een fijne locatie: in Knoest ben je klaar voor de toekomst! Schrijf je in via de website en wie weet word jij één van de gelukkige bewoners!

Comments are closed.