Jan-Paul ten Hoopen (55) is algemeen directeur van een van de meest luxe horlogemerken ter wereld en opende dit jaar een winkel in zijn eigen geboortestad Den Haag.

Het pand aan het begin van de Hoogstraat in het oude Haagse centrum kennen veel Hagenaars wel. De afgelopen jaren zaten er verschillende winkels zoals een schoenenzaak en een pepernotenwinkel. Sinds twee weken zit er na een flinke verbouwing weer een vaste huurder in: Breitling.

Na Den Haag de wereld over

Tot zijn achttiende woonde Jan-Paul in Monster en Den Haag. “Een geweldige plek om op te groeien”, zegt Jan-Paul. “Duinen waar je kunt hardlopen en lekker met de hond naar het strand, dat deed ik erg graag. Ook sporten deed ik op z’n Haags; voetballen bij Quick bijvoorbeeld.”

Hij studeerde in Rotterdam en dat bracht hem ver. “De studie economie bracht me naar Zwitserland, waar ik promoveerde in bedrijfseconomie. Ik kwam toen via vrienden terecht bij Tag Heuer, een luxemerk in de horlogewereld. Mijn liefde voor sport en horloges viel daar samen, want ze hebben een geweldige sportlijn.”

Winkels bouwen

In 2017 werd Jan-Pauls baas de directeur van Breitling, een ander luxe horlogemerk. “Hij vroeg me hem te helpen om in Europa winkels te ‘bouwen’. Wat dat inhoudt? Als zij zeggen ‘we willen daar en daar een winkel’, dan ga ik met de makelaar, architect en aannemer aan de slag. Ook stel ik per winkel een team samen en dan lever ik de winkelsleutel af. Zo heb ik al Breitling winkels in Londen, Madrid, Wenen, Amsterdam en Roermond gebouwd.”

Breitling in Den Haag

“Dit is winkel nummer zeven in Nederland”, zegt Jan-Paul trots. “We hebben hier de complete collectie en ook speciale Breitling horloges voor deze boetiek, maar ook bijvoorbeeld caps en shirts met het Breilinglogo. Wat ook bijzonder is, is de bar op de eerste etage. Hier gaan we in het nieuwe jaar feestjes en productlanceringen organiseren.”

Aan de prijs

De horloges van het merk zijn niet goedkoop, geeft ook Jan-Paul toe. “Het zijn bijzondere Zwitserse horloges. Het merk staat wereldwijd op de zesde plek en in Nederland zelfs op nummer twee, na Rolex. Het voordeligste model start bij 3.350 euro en gemiddeld kost een horloge bij ons 7.750 euro.”

Zelf heeft Jan-Paul nu acht horloges. “Ik ben heel trouw aan mijn huidige horloge, dat is het instapmodel van Breitling en lekker sportief. Mijn zoons van 14 en 17 willen ook graag een goed horloge, dus die lenen soms mijn oudere modellen van Tag Heuer. Deze krijgen ze niet”, lacht hij. “Maar ook de Hagenaars zijn flink geïnteresseerd! Het is al druk geweest de afgelopen weken, dat had ik niet verwacht. Ik hoop ook zeker dat er meer mooie merken zullen openen in de buurt, want dat verdient deze mooie straat.”

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.