Nog een paar nachtjes slapen, dan is het 2024. Maar niet voordat we oud en nieuw hebben gevierd in Den Haag. Op 31 december start het aftelmoment op de Hofvijver waar elke Hagenaar welkom is.

Op zondag 31 december gaat het feest van start om met een vuurwerkshow, aftelmoment, dj’s én een licht- en lasershow!

Aftelmoment op de Hofvijver

Op de Hofvijver ben je vanaf zondag 31 december 21: 00 uur al welkom om een mooie plek te scoren voor het oud en nieuwfeest. Er is dan ook al gezellige muziek. Aangezien het weer op de nieuwjaarsnacht onvoorspelbaar blijft, is het niet 100% zeker dat de vuurwerkshow doorgaat. Maar niet getreurd: Van 22: 00 tot 01: 00 zijn er sowieso dj’s (van onder andere de mannen van Tijdmachine van Westwood) om in een feeststemming te komen en er wordt ons een spectaculaire licht- en lasershow beloofd.

Om iets voor middernacht telt burgemeester Jan van Zanen met de aanwezigen af naar het nieuwe jaar en (fingers crossed) knalt het vuurwerk boven de Hofvijver los.

Liever geen eigen drank

Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan genieten van deze feestelijke avond, vraagt de gemeente om geen eigen drank en glaswerk mee te nemen naar het evenement. Er zijn diverse uitgiftepunten van de lokale ondernemers op het Buitenhof en Plaats waar drank te koop is.

Hoe kom je met oud en nieuw in het centrum

Bussen en trams van HTM rijden op zondag 31 december volgens de zondagse dienstregeling. De laatste trams vertrekken rond 20.30 van de beginpunten. De laatste bussen vertrekken rond 20.00 van de beginpunten. Dat betekent dat je, wanneer je het OV wilt pakken naar de vuurwerkshow, je net iets eerder bent dan dat de muziek om 21: 00 van start gaat.

Terug met het OV? Dan wordt het een latertje/vroegertje: Op maandag 1 januari rijden de bussen en trams volgens de zondagse dienstregeling. De eerste bussen en trams vertrekken rond 9.00 uur vanaf het beginpunt.

Als je kunt is de fiets of te voet naar het centrum het beste idee. De Biesieklettes zijn wel dicht, dus zoek een veilig plekje om je stalen ros te parkeren. De garages voor je auto gaan in verband met de jaarwisseling veelal eerder ( zo rond 19: 00 uur) op slot.

Vreugdevuren en wind

Gemeente Den Haag is in contact met de organisatoren van de vreugdevuren (Scheveningen, Duindorp, Laak), voor wat betreft de harde windverwachting op oudejaarsavond. Wanneer wordt gekozen voor een alternatief programma of tijdstip van ontsteken, dan zal daarover tijdig een bericht naar buiten worden gebracht.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.