Op onze oproep om een foto van jouw Haagse kerstboom in te zenden, kwamen ook dit jaar weer enorm veel prachtige bomen onze mailbox ingevlogen. Het waren er dit jaar zóveel dat we ze niet allemaal met je kunnen delen.

Hieronder zie je een selectie van de mooiste kerstbomen van Den Haag en als laatste… (tromgeroffel) de top drie. Samengesteld en geselecteerd door de jury van indebuurt en Tuincentrum Ockenburg.

Echte boom of nep?

Juriën Kester van Tuincentrum Ockenburg: “Er zijn een aantal criteria waar wij als kerstboomexperts naar gekeken hebben:

  1. Echte of kunst kerstboom: Onze voorkeur gaat uit naar een echte natuurlijke kerstboom. Het zal je misschien verbazen maar een echte kerstboom is duurzamer dan een kunstkerstboom. Let wel op; dit geldt alleen voor de Pure Nature Trees die gekweekt zijn zonder schadelijke pesticide en kunstmest en waar voor elke verkochte boom een nieuwe is gepland.
  2. De versiering en stijl van de boom die samenvalt met de trends van 2023, vooral het snoepjesthema, het natuurlijke bos-thema en midnight cocktail thema waren dit jaar erg populair. 
  3. De versieringen rondom de boom en in de kamer. We lopen al iets voor op de kerst van 2024, de trend van dat jaar gaat niet alleen over de kleur en stijl van de boom maar ook om de toevoegingen rondom de boom en de aankleding van de kamer in dezelfde stijl als de boom.”

Hieronder een selectie van de inzendingen:

Angela

Carina

Jessica

Judith

Kim

Lot

Patricia

Patrick

Radjoe

Sandy

Skye

Waldo en Jolande

Vera

De derde prijs is voor Vera.

Een hele mooie gouden boom, wij herkennen de gouden struisvogel aan de muur van Light & Living die ook in het tuincentrum aan de muur hangt. Een rode kerstster is mooi, maar vooral de gouden slingers, witte eekhoorns en gouden veren in de top van de boom vallen heel mooi op. Wij zijn benieuwd of Vera dezelfde kleur volgend jaar weer gaat neerzetten of dat ze weer voor een compleet nieuwe stijl gaat. Hoe dan ook, gefeliciteerd met de derde plek en een cadeaubon van 20 euro!

Amanda

De tweede prijs is voor Amanda.

De boom van Amanda lijkt als twee druppels water op de versierde boom die door onze stylisten op de afdeling is versierd. Het snoepjes thema zal ook in 2024 weer populair zijn, benieuwd hoe Amanda nog meer nieuwe versieringen aan haar bomvolle boom zou kunnen toevoegen.

Goede tip van onze stylist: mooie raamstickers naast je boom maakt je hoek nog completer! Gefeliciteerd met je cadeaubon van 30 euro, daar komt je vast een heel eind mee!

Liz

En de absolute winnaar is Liz!

Een mooie en volle echte kerstboom met kleurrijke ornamenten. De ballen hebben plaats gemaakt voor allerlei soorten en maten ornamenten compleet met slierten en slingers. De kerstboompjes op het dressoir als toevoeging aan de kleurrijke boom heeft de doorslag gegeven en Liz de winnaar gemaakt van kerst 2023. Gefeliciteerd met je cadeaubon van 50 euro, we zien je graag in de winkel om deze op te halen!

Tuincentrum Ockenburgh

Loosduinse Hoofdstraat 875, 2552 AH Den Haag

Nu geopend

Meer informatie

Author

Comments are closed.