Proosten met champagne, oliebollen eten en aftellen naar 00.00 uur: dat is voor veel inwoners de jaarwisseling in een notendop. Om te kunnen genieten van oud en nieuw is goed weer wel zo lekker. Blijft het droog in Den Haag of toch niet? Matthijs van der Linden van WeerOnline geeft duidelijkheid.

“Onstuimig weer met redelijk wat buien, daar moeten we helaas rekening mee houden. De kans is groot dat je nat wordt als je buiten naar het vuurwerk kijkt”, vertelt de weerman. Al heeft hij daar wel een belangrijke disclaimer bij: “Het blijft koffiedik kijken, want de weersverwachting verandert de laatste tijd veel.”

Nieuwjaar vieren in de regen

Volgens Matthijs gaat het op 31 december hard waaien. “Dat is met name overdag. ’s Avonds gaat de wind een beetje liggen, dus je waait buiten niet weg. Voor vuurwerkliefhebbers is een beetje wind een voordeel, want als het windstil is, zie je vuurwerk minder goed door de vuurwerkmist.”

De weerman geeft aan dat het op oudejaarsdag gemiddeld 7 tot 10 graden wordt en dat het in de avond afkoelt naar 4 tot 8 graden. “Dat is vrij gemiddeld. Vorig jaar was het plaatselijk 17 graden, maar dit jaar moet je wel je winterjas aandoen. Of een regenjack.”

Wisselvallige nieuwjaarsdag

Over het weer van januari zegt Matthijs: “Het nieuwe jaar start zoals 2023 eindigt: ronduit wisselvallig. De regengebieden blijven ons land binnentrekken en de wind blijft in eerste instantie stevig doorwaaien uit het westen. Later wordt het mogelijk iets kouder en neemt de kans op wat winterse neerslag toe, maar dat is nu nog onzeker.”

  Den Haag Weer

Comments are closed.