Het gebied bij winkelcentrum De Stede heeft er nieuwe huurwoningen bij. Betaalbare, aldus de gemeente. Wij keken even mee wat het kost en wat het verschil is tussen lage huur, middenhuur en hoge huur van Haagse huurwoningen.

Trots is de gemeente. En terecht. Er zijn afgelopen maand immers 82 nieuwe betaalbare huurwoningen opgeleverd aan de Vrederustlaan. ‘Betaalbaar bouwen in de stad is een uitdaging,’ laat wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting, Welzijn en Wonen weten in een persbericht. ‘Hier bij winkelcentrum De Stede is dat nu gerealiseerd. Prachtig.’ Maar wat is eigenlijk betaalbaar volgens de gemeente?

Betaalbare huurwoningen in Den Haag

De opgeleverde woningen zijn verdeeld over twee gebouwen aan de Vrederustlaan en de Hazenrade en hebben de namen Luvi (puurheid) en Gali (vreugde) gekregen. Eerder waren op die bewuste plekken alleen parkeerplaatsen, daarboven kan nu worden gewoond.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen over de prijs opgeleverde nieuwe woningen. Voor ongeveer 63 vierkante meter betaal je 1025 euro exclusief 65 euro servicekosten per maand (woning Luvi), óf 955 euro exclusief 70 euro servicekosten per maand (woning Gali). Er zijn bij het nieuwe woonproject aan de Vrederustlaan namelijk twee appartementsvormen (Luvi of Gali) waar je uit kunt kiezen.

Middenhuur, goedkope of dure huur; het verschil

Urban Interest is eigenaar van het winkelcentrum en de bovengelegen nieuwe woningen. Van Zanten Bouw heeft deze appartementen in het middenhuursegment gebouwd. Voor deze middenhuur moet je minimaal 45.840 euro per jaar verdienen voor appartement Gali en 49.200 euro voor Levi. Maar, zo laat de informatie op de website weten, dit mag het gezamenlijke inkomen zijn.

Huurwoningen in 2023

  • Goedkope huurwoning: Een woning met een huur onder € 808,06 kale huur per maand (dit is niet perse een woning van een sociale woningcorporatie).
  • Middeldure huurwoning: Huurwoning met een huurprijs tussen de liberalisatiegrens (maximale huur van goedkope woning) en € 1116,85 per maand.
  • Dure huurwoning: Huurwoning met een huur boven € 1116,85 per maand.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Author

Comments are closed.