Heerlijk de kerstvakantie, even tijd voor elkaar en tijd om wat leuks te doen in je eigen stad! In Den Haag is komende twee weken genoeg te beleven voor jong en oud: van een kindervoorstelling tot een oliebollenfestival, we hebben voor iedereen wel iets leuks gevonden. Fijne dagen!

Op zoek naar gratis uitjes? Check dan hier onze wintse uittips

Lichtjesavond uithof

Vrijdag 5 januari 2025 is het lichtjesavond op de Schaatsbaan. De Uithof zorgt ervoor dat de tribune volstaat met een zee van kaarsen. Dit zorgt voor een romantische sfeer op het ijs. Toegang tot het ijs kost 11 euro.

Oliebollenfestival

Bij villa Ockenburgh is donderdag 28 december het oliebollenfestival met theater, dans en muziek. Tussen 19.00 tot 23.00 uur kun je oliebollen eten, kijken naar een improvisatie theater, luisteren naar een singer songwriter en dansen op de muziek van een feestband.

Toegang kost 12,50 euro en reserveren kan via de website.

Kerstvakantie in het Kunstmuseum

Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen creatief aan de slag in het Kunstmuseum. Er zijn workshops en rondleidingen.

Kunstmuseum Den Haag

Stadhouderslaan 41, 2517 HV Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Kerstcircus

Het Groot Kerstcircus is vanaf 23 december tot en met 7 januari te vinden op het Malieveld. De show duurt twee uur en je ziet onder andere acrobaten, clowns, jongleurs en een zangeres.

Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro.

Foto: Hillenaar

Winter in Madurodam

Van 24 december tot en met 8 januari is het familiepark prachtig verlicht met duizenden lichtjes. Verder zie je allerlei winterse taferelen in het miniatuurpark, hier wordt zelfs de elfstedentocht gereden.

Madurodam Wintertafereeltje

Schaatsshow op Scheveningen

Tot en met 11 februari is op het plein voor het Kurhaus een schaatsbaan te vinden. Dagelijkse kun je zelf tussen 10.00 en 22.00 uur de ijzers onderbinden. Verder zijn er een aantal schaatsshows die je gratis kunt bezoeken:

  • Dinsdag 14 november 2023 om 17: 45 uur
  • Vrijdag 29 december 2023 om 16: 00 uur en 17: 30 uur
  • Zaterdag 30 december 2023 om 16: 00 uur en 17: 30 uur
  • Vrijdag 5 januari 2024 om 16: 00 uur en 17: 30 uur
  • Zaterdag 6 januari 2024 om 16: 00 uur en 17: 30 uur
Schaatsbaan Scheveningen. Foto indebuurt

Lees ook…

Comments are closed.