Wil jij aankomend jaar éxtra goed starten? Omcirkel dan zaterdag 6 januari 2024 in je agenda. Die avond organiseert Sinfonia Rotterdam een wervelend nieuwjaarsconcert in Amare Den Haag. In de hoofdrol hoor je de muziek van de componisten Beethoven, Bernstein en meer. Saai? Helemaal niet! Of je nu een echte liefhebber bent of graag iets nieuws wil ontdekken: daar wil je bij zijn!

Trouwe bezoekers weten het: het orkest wordt bij Sinfonia Rotterdam altijd geleid door Conrad van Alphen. Dit keer neemt assistent-dirigent Mikel het stokje over. Ook dat maakt de avond extra bijzonder. Maak hieronder kennis met de enthousiaste Mikel. Hij staat te popelen om er een prachtige avond van te maken. Tickets bestel je hier!

Lees verder onder de video >

Componisten in de spotlight

Tijdens het concert krijgen bezoekers meerdere prachtige muziekstukken te horen van bekende componisten, zoals Beethoven, Bernstein, Tsjaikovski, Ravel, Kálmán en Lehár. Het nieuwe jaar staat voor een nieuw begin en daarom is er gekozen voor frisse, energieke én bruisende muziekstukken. Tof!

Zo wordt er die avond ook de zevende symfonie van Beethoven gespeeld. Je herkent dit stuk aan de energie. Bernsteins ‘Dansepisodes’ zijn juist weer jazzy en sfeervol. Tsjaikovski’s ‘Méditation’ raakt weer een andere emotie aan en is juist intiem en ontroerend. Je leest het al: de muziekklanken zijn erg verschillend. Juist dat maakt de avond zo leuk en zit je ieder moment op het puntje van je stoel!

Twee wereldartiesten

Natuurlijk speelt het orkest deze prachtige muziek voor het Haagse publiek, maar zaterdag 6 januari wordt het publiek ook getrakteerd op twee bijzondere optredens. De eerste solist op het podium zal Elenora Hu zijn. Je kent haar misschien van de televisiecompetitie Aria van OmroepMAX, want daar ging zij er met de winst vandoor. Zij zingt twee aria’s uit operettes van Kálman en Lehár.

Lees verder onder de foto’s >

Voor de kenners is zij zeker geen onbekende: ook Maria Solozobova is te zien op de Haagse bühne. Eerder speelde zij met one of the greats: pianiste Martha Argerich. Zij zal met haar viool een prachtig stuk spelen van Tzigane met het orkest van Ravel. Alleen daarvoor wil je al naar Amare komen.

Happy new year!

Het is dan nog maar een week geleden dat je door de woonkamer ‘happy new year‘ riep. Om de bezoekers van het concert te trakteren én het beste te wensen voor het aankomende jaar, ontvangt iedereen na afloop een glaasje bubbels en een heerlijke oliebol. De musici proosten met je mee!

Het ideale familie uitje

Kies eens voor iets anders dan een etentje en kom met het gehele gezin naar deze voorstelling! Zo maak je met elkaar een mooie herinnering. Goed om te weten: voor jongeren onder 27 jaar kost een kaartje maar 15 euro in plaats van 33 euro. Er zijn geen rangen. Tip: dit is ook een perfect cadeautje om te geven met kerstdagen.

Begin alvast met de voorpret: op Netflix is nu een serie te zien over de levensjaren van Bernstein. Superleuk om van te voren te zien, zodat je meer beleving hebt bij de muziek.

Kom genieten!

Verwonder, lach en geniet! Bestel nu je tickets voor dit nieuwjaarsconcert in Amare Den Haag. De perfecte aftrap van het nieuwe jaar, ook als je nog niet bekend bent met de muziek. Het volledige programma is te zien op de website. Verhinderd? In maart wordt er een ander concert gegeven.

Comments are closed.