Nog heel even en het is kerst. Dit weekend is je laatste kans om cadeaus in te slaan, gourmetspullen te halen of je voor te bereiden op het kerstontbijt. Ben je al helemaal klaar voor de feestdagen? Ga dan voor een gezellige activiteit in Den Haag. Je kunt voor de laatste keer naar de Royal Christmas Fair of schaatsen op de Fahrenheit. Bekijk hieronder alle weekendactiviteiten in Den Haag (22 – 24 december).

Schaatsen op de Fahrenheit

Vanaf zaterdag 23 december staat er een schaatsbaan bij het Kastanjeplein. Naast een schaatsbaan zijn er foodtrucks, een kinderdisco en natuurlijk komt de kerstman ook nog even langs.

De schaatsbaan is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis en het winterse festijn zal weer sluiten na 7 januari.

Gratis een rondje in de zweefmolen

Dit weekend zijn de winkels in Den Haag extra lang open. Speciaal zodat jij nog even extra tijd hebt om kerstcadeaus in te slaan. Zo zijn de winkels van donderdag 21 december tot en met zaterdag 23 december open tot 21.00 uur en op zondag 24 december kun je shoppen tot 18.00 uur. Voor de kinderen staat er dit weekend op de Grote Marktstraat, ter hoogte van Decathlon, een zweefmolen die gratis te gebruiken is.

De attractie is open op vrijdag 22 december van 13.00 uur tot 18.00 uur, op zaterdag 23 december van 14.00 uur tot 19.00 uur en op zondag 24 december van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Zweefmolen Parade
De zweefmolen is er natuurlijk ook weer. © ANP

Laat je kerstcadeaus gratis inpakken

Ben je geen ster in het inpakken van je kerstcadeaus? Ga dan vanaf donderdag 21 december tot en met zondag 24 december langs de inpakservice in de Passage. Je vindt hier een balie waar gratis en voor niets je cadeaus worden inpakt.

Op donderdag en vrijdag is het inpakken van 15.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

A Royal Christmas Cinema

Vrijdag 22 december is je laatste kans om een kerstfilm te kijken in de Waalse Kerk. Sinds 7 december spelen er elke donderdag en vrijdag kerstfilms in deze kerk, maar nu is de tijd toch echt aangebroken dat de laatste film afgespeeld wordt voor dit jaar. Deze vrijdag bekijk je om 18.00 uur Home Alone en om 20.30 uur en Bridget Jones’s Diary.

Tickets voor een film kosten 9 euro en je bestelt ze hier.

Ho Ho Kerstshow

Een ontmoeting tussen de kerstman en sinterklaas, een sneeuwballengevecht en meezingen met kerstliedjes: dat kun je verwachten van de theatervoorstelling ‘Ho Ho Kerstshow’. De show wordt gegeven door Släpstick, een theatergroep die graag dingen op een humoristische wijze brengt. Zo nu dus ook kerst. De voorstelling is voor jong en oud en daardoor een ideaal familie uitje.

Ho Ho Kerstshow is te zien in de Koninklijke Schouwburg op vrijdag 22 december en zaterdag 23 december om 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15,50 euro en je koopt ze hier.

Foto: indebuurt

Silent Disco Night

Waar is dat feestje? Nou, op de Grote Markt, vrijdag 22 december om 21.30 uur. En niet zomaar een feestje, maar een silent disco. Iedereen krijgt voorafgaand aan het feest een koptelefoon waar je kunt genieten van de muziek van de dj. Iedereen hoort dezelfde muziek, dus samen dansen kan zeker, alleen ben je verder de buurt niet tot last. Ideaal! Verder is er warme chocolademelk, glühwein, heaters en dit allemaal rondom de verlichte kerstboom op de Grote Markt.

De entree kost 5 euro en je koopt je kaartje bij de ingang.

Foto ANP

The Soul of Christmas

Kerst vieren in de Afrikaanse sferen kan op zaterdag 23 december bij World Forum Theater. The African Mamas houden een kerstprogramma met muziek van Nina Simone, Aretha Franklin, Billy Holiday en tal van andere diva’s en grootheden uit de beginjaren van de soul.

Het evenement begint om 20.00 uur en tickets zijn verkrijgbaar vanaf 33,35 euro.

Royal Christmas Fair

Sinds donderdag 7 december staat op het Lange Voorhout de Royal Christmas Fair. Zaterdag 23 december is de laatste dag dat je deze typisch Haagse kerstmarkt kan bezoeken. De markt met allerlei kerstige kraampjes is ook op deze laatste dag geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur.

De toegang is gratis.

Historische tramrit

De december feestmaand is voor veel mensen niet alleen de tijd van kerst en cadeautjes maar ook van nostalgie. Wil je weer even terug in de tijd? Maak dan een ritje met de historische tram. In december en op 6 en 7 januari kun je elke zaterdag en zondag een ritje maken met de oude trams. De trams vertrekken vier keer per dag vanaf het Kerkplein en de rit duurt vijftig minuten.

Een ritje kost 5 euro en tickets koop je online. Lees meer praktische informatie over deze activiteit in het volgende artikel:

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.