De Oesterjongens zorgen dat je deze feestdagen in Den Haag verse oesters kunt eten. In Benoordenhout en de Vogelwijk kun je bij afhaalpunten de oesters bestellen en vervolgens rijden de jongens zelf naar Zeeland om de dagverse oesters op te halen.

Mensen kunnen bij deze drie studenten Zeeuwse creuses bestellen en Zeeuwse platte oesters. Ook bieden ze een oesterproeverijen aan, waar meerdere soorten oesters in een doosje zitten.

Het begon met asperges

Student Olivier Stades uit Den Haag en zijn vrienden Mees Clement en Olivier Kuijpers hebben tijdens de coronacrisis een eigen bedrijf opgezet; De Aspergejongens. “We hebben in die tijd een aspergeboer uit Brabant geholpen met de verkoop van zijn asperges”, zegt Olivier. “Mensen plaatsten bij ons bestellingen en wij reden in alle vroegte naar Brabant en diezelfde dag bezorgden wij de kakelverse asperges of konden die worden afgehaald bij een van onze afhaalpunten”.

Onder andere in Den Haag aan de Ruychrocklaan was een afhaalpunt. “Hier stonden rijen met mensen”, vertelt Olivier enthousiast. Maar buiten het aspergeseizoen was er niks te doen voor de jongens en dus gingen ze op zoek naar een ander product: “Wat is nou verrukkelijker dan een verse Zeeuwse oester?​”

De oesterjongens

Zo werkt het

De jongens staan regelmatig met hun oesterbakfiets op evenementen, en nu hebben ze voor de feestdagen een speciale actie. In Den Haag Rotterdam en Delft zijn afhaalpunten waar je dagverse oesters kunt ophalen. Dit kan alleen op zondag 24 en 31 december tussen 11.00 en 14.00 uur. Na het plaatsen van je bestelling rijden de jongens heen en weer naar Zeeland. Je kunt Zeeuwse creuses bestellen (6 voor 11 euro) en Zeeuwse platte oesters (6 voor 13 euro of een oesterproeverijen, waar meerdere soorten oesters in een doosje zitten ( 6 voor 14 euro).

De ophaalpunten in Den Haag zijn te vinden aan de Ruychrocklaan 159 en Dr. van Welylaan 3. Je bestelling plaatsen kan online via de oesterjongens.com.

Lees ook…

Comments are closed.