Het is vast geen verrassing dat Bohemian Rhapsody van Queen dit jaar weer op de eerste plek staat in de Top 2000. Althans, dat is de positie in de landelijke ranking. Stemden inwoners ook op dit nummer, of ziet ‘onze’ lijst er anders uit?

Net als bij de landelijke top tien staat ook hier in Den Haag Bohemian Rhapsody op de eerste plek. Misschien heb jij zelf ook wel op het iconische nummer gestemd! Daarnaast luisteren inwoners graag naar Radar Love van Golden Earring; dit nummer heeft in Den Haag de tweede plek. De top drie wordt afgesloten met Hotel California van Eagles. 

De hele top tien van Den Haag

 1. Queen – Bohemian Rhapsody
 2. Golden Earring – Radar Love (Albumversie)
 3.  Eagles – Hotel California
 4. Billy Joel – Piano Man
 5. Pink Floyd – Wish You Were Here
 6. Led Zeppelin – Stairway To Heaven
 7. Danny Vera – Roller Coaster
 8. Coldplay – Fix You
 9. Di-rect – Soldier On
 10. Goldband – Noodgeval

Hoewel de landelijke top tien vaak uit dezelfde nummers bestaat, verandert die van Den Haag wel. Vorig jaar stond bijvoorbeeld Wish You Were Here van Pink Floyd op plek acht, terwijl dat nummer nu is gestegen naar plaats vijf. Wie weet hoe de lijst er volgend jaar uitziet!

Dit jaar is het de 25ste keer dat de Top 2000 te horen is. De top 10 van 2023 ziet er als volgt uit (de positie van vorig jaar staat tussen de haakjes):

 1. Bohemian Rhapsody – Queen (1)
 2. Roller Coaster – Danny Vera (2)
 3. Hotel California – Eagles (3)
 4. Piano Man – Billy Joel (4)
 5. Fix You – Coldplay (5)
 6. Stairway To Heaven – Led Zeppelin (6)
 7. Black – Pearl Jam (7)
 8. Avond – Boudewijn de Groot (8)
 9. Nothing Else Matters – Metallica (9)
 10. Love Of My Life – Queen (10)

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2: “Een unicum: voor het eerst in de geschiedenis van de Top 2000 is de top 10 ongewijzigd ten opzichte van het jaar ervoor. Kennelijk staan deze nummers rotsvast in de geheugens van veel stemmers. Klein tipje van de sluier: er zitten volop verrassingen in de rest van de lijst.”

Meer nieuws over Den Haag:

Author

Comments are closed.