Taxi’s voor het treinstation in Eindhoven. Foto: Shutterstock/BYonkruud

Op het Stationsplein in Eindhoven heeft een confrontatie tussen taxichauffeurs geleid tot de arrestatie van een 33-jarige man uit Hengelo. Het incident deed zich voor toen de verdachte, naar verluidt een Uberchauffeur, een groep andere taxiondernemers op de standplaats aanviel met een schroevendraaier.

Rond 19.30 uur escaleerde de situatie nadat een groep taxiondernemers op de standplaats voor het station een Uberchauffeur confronteerde in zijn auto. De verdachte zou vervolgens een stekende beweging met een schroevendraaier hebben gemaakt, dat schrijf het Eindhovens Dagblad.

De politie onderzoekt het incident aan de hand van camerabeelden. Een woordvoerder verklaarde: “Op de beelden is een vermoedelijk conflict te zien waarop de verdachte met zijn armen zwaait. Uit verder onderzoek moet blijken of de man ook op dat moment een schroevendraaier vasthad.”

Opvallend is dat de verdachte zelf melding heeft gemaakt van het incident en beweert te zijn belaagd. De politie benadrukt dat nader onderzoek nodig is om de exacte toedracht van het incident vast te stellen.

De vraag of de taxi van de verdachte rechtmatig op de standplaats mocht staan, blijft onbeantwoord. De gemeente Eindhoven staat alleen taxi’s van erkende taxiorganisaties (TTO’s) toe op de standplaats. Uber benadrukt echter dat hun chauffeurs ook kunnen zijn aangesloten bij een TTO, volgens informatie op de website van de taxidienst.

Lees ook:

Eindhovense taxibranche luidt noodklok: ‘Gemeente, neem taxibeleid serieus’ Uber zet vol in op uitstootvrij taxivervoer: ‘In 2028 nagenoeg alle ritten emissievrij’

Comments are closed.