Wie kent het niet: de zolder, kelder of berging is overhoop gehaald op zoek naar de kerstspullen, Black Friday heeft je nieuwe apparaten opgeleverd en in december zijn de kinderen verwend met speelgoed. Heel fijn natuurlijk, maar nu zit je met meer spullen dan je lief is. Gelukkig los je dat op een leuke en gezellige manier op met deze tips van Wecycle!

De kerstvakantie geeft je de tijd om eens goed na te gaan wat je nu allemaal in huis hebt dat je niet meer kan of wil gebruiken. Van kerstlampjes tot gourmetstellen en elektrisch speelgoed tot kerstkaarten met muziek: met deze tips ga jij met een goed gevoel het nieuwe jaar in.

Lees verder onder de foto >

Foto: Wecycle

Weet waar je weggooit

Viste jij ook weer kapotte lampjes uit de kerstdoos of heeft de kat ze tijdens de feestdagen gesloopt? Gooi ze niet zomaar weg! Breng ze naar een van de Wecycle inleverpunten. Dat is echt niet moeilijk, die vind je namelijk op allerlei plekken in Den Haag.

Lampen en kleine apparaten kun je (bijna) overal inleveren. Bijvoorbeeld bij een supermarkt, bouwmarkt, tuincentrum of elektronicazaak. Check de inleverpunten bij jou in de buurt en breng je spullen langs. Je maakt je huis aan kant én draagt je steentje bij aan het milieu.

De ingeleverde apparaten en lampen komen namelijk niet op de afvalstapel terecht, maar de grondstoffen worden hergebruikt. Dat voelt goed! Tip: check online of jouw spullen in de bak passen en in welke bak ze horen. Kerstlampjes horen bijvoorbeeld bij elektra – niet bij lampen.

Maak er een uitje van

Ben je helemaal in de opruimstemming? Pak het dan meteen goed aan en ga door je hele huis. Oude bakken vol kabels uit 2005 die nergens meer voor gebruikt worden, spelcomputers waar de kinderen niet meer mee spelen, you name it – je komt vast genoeg tegen dat de deur uit kan.

Als je met de feestdagen toch met het hele gezin thuiszit, is het zo gepiept. Verzamel samen alles wat weg kan en breng het direct naar de milieustraat of kringloop. Bij de milieustraat in Den Haag kun je bijna alles kwijt en worden jouw oude spullen gerecycled. Zo ben je de hele dag zoet, heb je een gezellig middagje buitenshuis én ga je met een opgeruimd huis het nieuwe jaar in. Lekker!

Maak een ander blij

Niet alles hoeft weggegooid te worden. Misschien heb je met de feestdagen een nieuwe föhn gekregen, de overstap van frituurpan naar airfryer gemaakt, de gourmetplaat vervangen nu de familie is uitgebreid of al je ouderwetse lampen vervangen door ledlampen. Dat betekent niet dat je oude apparaten rijp zijn voor de prullenbak. Integendeel! Je kan er ongetwijfeld iemand blij mee maken.

Hoe mooi is het om je apparaat door te geven aan iemand die dat kan gebruiken, maar misschien niet veroorloven? Jij blij, zij blij én je oven, koelkast of wasmachine heeft een langer leven. Je kan je spullen natuurlijk ook doneren bij de kringloopwinkel – daar vind je direct een inleverpunt van Wecycle. Handig!

Doe er je voordeel mee

Je hoeft je spullen niet gratis weg te geven. Verkoop je frituurpan, magnetron of kerstlampjes. Veel kinderen spelen maar al te graag winkeltje, zo maak je er direct een leerzame én leuke activiteit van. Bovendien kan het je zomaar een leuk geldbedrag opleveren en dat komt niemand slecht uit zo vlak na de feestdagen.

Met deze tips ga je opgeruimd én met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Check de website van Wecycle voor meer tips en inleverpunten bij jou in de buurt.

Author

Comments are closed.