Wij hadden een keer geen zin in een boterham met pindakaas, gelukkig is er in Den Haag genoeg lekkers te vinden voor de lunch. Zo kwamen we terecht bij Poké Perfect aan de Turfmarkt. Bekende topkok Ron Blaauw heeft drie poké bowls voor hun samengesteld, die proeven wij graag!

Poké bowls zijn de afgelopen jaren razend populair in ons land. Het is een traditioneel gerecht uit Hawaii met vis, rijst en groente. Inmiddels zijn daar heel veel variaties op gemaakt. Zoals een sushi bowl en buddha bowl. Ook Ron Blaauw geeft een eigen draai aan de poké bowl.

Ron Gastro Bowl

Ron Blaauw is eigenaar van een aantal gastrobars waaronder Garuda in Den Haag. Vorig jaar kwam hij Quinta en Gerrit Jan Witzel tegen, de eigenaren van Poké Perfect en samen ontwikkelden zij een paar Indonesische bowls. Dat viel in de smaak dus ook deze winter zijn er Ron Gastro bowls verkrijgbaar bij Poké Perfect.

Ron Gastro bowls. foto prive

Even proeven

De drie bowls van Ron Blaauw zijn bekende Indonesische gerechten, maar dan in een kom of een ronde bak. Wij proefden de saté ayam en beef rendang. Er is ook nog een vegetarische variant: de jackfruit rendang.

Foto indebuurt

Wij halen de bowls op een donderdag, tijdens de lunch, bij Poké Perfect aan de Turfmarkt in Den Haag. De zaak zit vol, dus wij kiezen voor de bowls to go. Ze worden snel bereid en we krijgen het advies ze thuis nog even in de magnetron op te warmen. Gelukkig liepen we snel en was dat niet nodig, want de emping was onderweg al een beetje slap geworden. Misschien is het handiger om die apart mee te geven.

Ron Gastro bowls. Foto indebuurt

De regular bowl saté ayam kost 12,90 euro en daarvoor krijg je een warme bowl met kipsaté, sushi rijst, een gekookt ei in traditionele telor saus, haricot verts en pickled veggies, geserveerd met Kewpie mayo en gegarneerd met emping, seroendeng, knoflook chili crunch en lente-ui.

Sate ayam. Foto indebuurt

Verder proefden we de beef rendang. Deze kost 14,90 euro. Het is dezelfde bowl, alleen is de saté vervangen voor rundvlees. De bowls zijn goed gevuld met veel groente en vlees en de smaak is licht pittig. Een prima lunch tijdens een lange werkdag.

Beef rendang. Foto indebuurt

Lees ook…

Comments are closed.