De Kerstperiode in Den Haag is op donderdag 14 december officieel ingeluid met het ontsteken van de Zweedse reuzenkerstboom op het Lange Voorhout.

Er waren ook dit jaar honderden belangstellenden naar dat speciale moment toe gekomen. Het is zo langzamerhand traditie geworden in Den Haag dat jaarlijks in december voor Museum Escher in Het Paleis aan het Lange Voorhout de Zweedse kerstboomceremonie plaatsvindt.

Haagse traditie

Je kunt inmiddels dan ook spreken van een heuse Haagse traditie: al meer dan twintig jaar staat er een prachtige Zweedse kerstboom aan het Lange Voorhout. De boom wordt elk jaar weer geschonken door de Zweedse ambassade.

Aan burgemeester Jan van Zanen, samen met de aanwezige ambassadeurs van Zweden en van Oekraïne, de eer om het startschot te geven voor het aangaan van de lampjes in de kerstboom. Daarna was er een optreden van een Lucia-koor. Het was zeker een prachtig moment om samen te beleven.

Lees ook…

Author

Comments are closed.