Den Haag legt Noot een boete op vanwege gebrek aan verbetering omtrent de uitvoering van het leerlingenvervoer. Foto: ANP/Arie Kievit

Het leerlingenvervoer in Den Haag functioneert nog altijd niet naar behoren. Dat concludeerde het college van burgemeester en wethouders (B&W) donderdag tijdens een debat met de gemeenteraad. De gemeente legt Noot daarom nu een boete op. 

Het stiptheidspercentage binnen het leerlingenvervoer ligt met 91,50 procent in de maand november nog altijd onder de gestelde norm van 97 procent. Datzelfde geldt voor de maximale reistijd. Dat percentage lag vorige maand op 93,90 procent. In totaal kwamen er in november 831 klachten binnen over het leerlingenvervoer.

Het college van B&W ziet op basis van deze cijfers ‘geen zichtbare verbetering’ van de kwaliteit van het vervoer. De beleidsbepalers concluderen dan ook dat Noot haar dienstverlening niet op orde heeft. “Daarom zullen wij Noot een boete opleggen”, schrijft het college in een brief aan de Haagse gemeenteraad.

Maatregelen De gemeente trof in oktober een aantal maatregelen om de kwaliteit van het leerlingenvervoer te verbeteren. Een van de maatregelen betrof het inzetten van onderaannemers. Dat is echter niet gelukt, omdat de onderaannemers niet over de gewenste extra capaciteit bleken te beschikken. “De onderaannemers kennen dezelfde uitdagingen in de uitvoering als Noot, zoals krapte qua personeel, een hoger ziekteverzuim en een groter beroep op wendbaarheid door de in- en uitstroom en daardoor wijzigingen in routes.”

Een andere maatregel, een tijdelijke stop van nieuwe aanmeldingen en mutaties in de maand oktober, lijkt meer succes gehad te hebben. “Met de meest recente cijfers kunnen we concluderen dat dit wellicht effect heeft gehad, maar nog niet tot de beoogde rust heeft geleid die nodig was om het vervoer significant te verbeteren”, zo concludeert het college.

Vervolgstappen De komende tijd kijkt de gemeente, samen met Noot, naar oplossingen om de dienstverlening te verbeteren. Daarbij wordt onder meer gekeken naar alternatieve vervoersmogelijkheden. Ook blijft het voor ouders die zelf het vervoer van hun kind regelen mogelijk een vergoeding te krijgen. “Het is zaak om in de komende maanden hard te blijven werken aan verbetering en waar mogelijk nieuwe initiatieven uit te werken, zodat de kwaliteit omhoog gaat.” Mocht verbetering uitblijven, dan overweegt de gemeente vervolgstappen.

Lees ook:

Den Haag trekt aan noodrem en treft maatregelen voor leerlingenvervoer Haagse Stadspartij: ‘Leerlingenvervoer niet op orde’ Noot Personenvervoer moet doelgroepenvervoer Den Haag ‘harmoniseren’ U las zojuist één van de gratis premium artikelen Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Author

Comments are closed.