Dit weekend valt er van alles te beleven in Den Haag! Ontdek de gezelligheid van een wintermarkt, laat je innerlijke bouwer los bij een Lego-evenement voor volwassenen en geniet van films tijdens het ROOTS Film Festival. Lees snel verder voor meer Haagse weekendtips (15 – 17 december).

Surfin’ Santa’s

De jaarlijkse Santa Surf van Hart Beach is zaterdag 16 december.

Meer dan tweehonderd surfers, verkleed als kerstman en -vrouw, gaan dan de zee in. ‘Gewoon een beetje leuk doen met z’n allen’ is het motto van de actie. Surfin’ Santa’s is in Nederland nog een vrij nieuw fenomeen, in Australië en bijvoorbeeld Florida in Amerika doen ze dit al veel langer. Maarja, daar is het dan ook lekker warm rond de feestdagen. Hier is het niet verstandig om in een korte broek op je plank te stappen. Een lekker warm kerstpak of een wetsuit is dan wel fijner.

Hieronder lees je meer informatie over de activiteit.

Schaatsen

Zin in een leuke date, een actief uitje met de kinderen of een sportieve bezigheid? Ga dan schaatsen in Den Haag! Schaatsen op meren en vijvers zit er nog even niet in, maar in de stad zijn er drie ijsbanen te vinden waar jij je schaatshart op kunt halen.

Hieronder vind je drie Haagse schaatsbanen.

Royal Christmas Fair

De feestelijke tijd is aangebroken. Sinds donderdag 7 december kun je je onderdompelen in de betoverende sfeer met duizenden lampjes, een wandeling maken langs de kerstige kraampjes en jezelf verwennen bij een van de bars. De kerstmarkt staat tot en met zaterdag 23 december langs het Lange Voorhout.

Het evenement is gratis en alle handige informatie vind je hieronder.

Dickens Feest Oud Rijswijk

Op vrijdagavond 15 december bruist winkelcentrum Oud Rijswijk! Tijdens de kerstkoopavond van 15.00 tot 21.00 uur zijn er verschillende kerstactiviteiten. Het gebied is versierd als een Dickensiaans kerstsprookje, compleet met lantaarns, kaarsen, kerstkoren, steltlopers, workshops, Oudhollandse spelletjes en een kerstmarkt. Balletstudio Marijke de Roo presenteert een dansoptreden en om 19.00 uur ontsteekt de burgemeester de kerstboom bij de Oude Kerk. Winkels zijn de hele avond open met speciale kerstacties, en in de Herenstraat is er een gratis schaatsbaan op vrijdag (15.00-21.00 uur), zaterdag en zondag (10.00-16.00 uur), inclusief gratis schaatsverhuur.

Jazz En Route

Beleef een bijzonder winkelavontuur met Jazz En Route! Tijdens dit festival in Den Haag geniet je van pop-up jazzoptredens, terwijl je shopt in de buurt van Paleis Noordeinde. Nationale en internationale acts betoveren locaties rondom het koninklijk kwartier, zoals voormalige bankkluizen en cocktailbars. Op 15 december is er een officiële opening met ticketverkoop, en op 16 december is het evenement. Luister naar concerten op podia bij onder andere Voco The Hague, Hotel Indigo The Hague en O’Casey’s. Er zijn gratis en betaalde concerten.

Hier vind je meer informatie over het programma en het kopen van een ticket voor een betaald concert. 

ROOTS Film Festival

Op zaterdag 16 december tussen 13.00 uur en 22.00 uur viert het ROOTS Film Festival zijn zesde editie in Filmhuis Den Haag. Het festival biedt een podium aan zowel jong als gevestigd Haags filmtalent. Dit gratis toegankelijke filmfeest brengt de stad samen, waar Haagse filmmakers in de schijnwerpers staan, elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met het publiek.

Klik hier voor het programma.

Vallende sterren kijken

Geloof jij dat je een wens mag doen als je een vallende ster ziet? Dan heb je geluk, want deze week kun je in Den Haag zo’n 65 vallende sterren per uur spotten. In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 december is de meteorenzwerm de Geminiden goed te zien. Het beste moment om de meteoren waar te nemen is rond 01.00 uur ’s nachts. De maan is voor 5 procent verlicht en staat onder de horizon, waardoor de hemel donker is.

Haal een gratis boom op

Heb je een (gevel)tuin, dakterras of balkon waar je wel wat groen kunt gebruiken? Haal dan op zaterdag 16 december tussen 13.00 uur en 15.00 uur een gratis boom. Meer Bomen Nu haalt kansarme opkomende boompjes uit gemeenteparken, natuurgebieden en slooplocaties. Op deze plekken redt de organisatie bomen die groeien op plekken waar ze niet groter kunnen worden. Zo krijgen deze bomen kans op een nieuw leven. 

Lees in onderstaand artikel waar je de boompjes kunt ophalen.

Winterland Scheveningen

Museum Muzee op Scheveningen verandert zaterdag 16 december in een kerstdorp tijdens Winterland. Naast dat je er allerlei leuke Scheveningse spulletjes kunt kopen, zijn er workshops en optredens van zangkoren. De wintermarkt duurt van 12.00 tot 17.00 uur en entree is 2,50 euro.

De planning van de dag vind je in onderstaand artikel.

Lego bouwen Scheveningen

Bouwen met Lego kan ontzettend ontspannend zijn, en voor liefhebbers van deze bouwsteentjes is het Legoland Discovery Centre een waar paradijs. Op vrijdag 15 december is er een speciale avond voor volwassenen, waar zij vrij kunnen bouwen met alle steentjes. Naast bouwen ontmoet je de nieuwe wintermascotte, kan er deel worden genomen aan een winterse bouwwedstrijd en wordt de Lego-film Dreamzzz in de 4D-bioscoop afgespeeld.

Je leest in onderstaand artikel meer informatie.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Comments are closed.